Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> Goede bestemming in Oostenrijk voor beginners? [ Zoek in het forum ]
synq  17 Nov '07, 01:04
 
 
Hey, aangezien ik denk dat hier wel wat mensen zitten met kennis van zaken zou ik hier mijn vraag is willen stellen.

Ik en mijn broer gaan dit jaar voor de 2de keer snowboarden, wij dus nog absolute beginners. Het enige waar we al enkele weken mee zitten is de besluitloosheid ivm met de bestemming. We zoeken eigenlijk een goe stadje met pistes waar beginners zich goed kunnen vermaken. We gaan ervan uit dat we het liefst allmountain boarden voor zover onze kennis daarover reikt...

Zowa zwieren van de bergen en voor het eerst zoude we ook is graag zo een funparkje in de buurt hebben waar we wat jumpjes en van die rails kunnen nemen. Als er éne iet breekt zulle we snel weten of da aan ons besteed is of ni, lol. In ieder geval, het funpark moet de keuze niet domineren want we doen toch liever gewoon freeride, al kunnen we da natuurlijk ni echt weten want we hebben nog nooit een funpark gehad, snapte?

Allé ja, een bestemming waar ge eigenlijk zowa vanalles hebt. Liefst geen drukte alom waar je bv in dat funpark allemaal snowboarders of skiers hebt rondhangen met ervaring die ieders hun beurt afwachten om iets te nemen want als je daar tussen gaat staan als beginner is de fun is snel af. Gewoon een rustig maar toch een goed streekje waar je als beginner u eens goed kunt laten gaan. Bekende trekpleisters als sölden etc zijn dus uitgesloten...

Kvraag het hier maar is want in die boeken van de touroperators heb je zo'n shitload aan bestemmingen dat je echt totaal niet weet waar heen te moeten.

Ik hoor het wel! (hoop ik)

Cheers,
Dennis
 
Reacties op bovenstaand topic:
rocky  17 Nov '07, 12:22
 
 
Probeer Sportweld Amade (Flachau, Wagrain, Kleinarl,...) Fijn park in Flachauwinkl(www.absolutpark.com)en veilige off piste hellingen!
synq  17 Nov '07, 15:15
 
 
Mercie voor de aanmaning, blijkbaar heb je gelijk want als ik zoek op die regio zie ik bijna alleen maar positieve reply's met bevestiging dat het super is voor beginners en er zowat vanalles te doen is.

Alleen dat park is blijkbaar een heel gekend park dus waarschijnlijk super druk?

In ieder geval, deze regio staat momenteel zeker op nummer 1. Mercie!

Btw: hoe weet je wanneer een offpiste hellingen veilig zijn? :s
synq  17 Nov '07, 16:42
 
 
Flachau of Wagrain, wat zijn de voor en nadelen van beide?
rocky  17 Nov '07, 17:49
 
 
Persoonlijk verkies ik Kleinarl. Lekker rustig, vlakbij de liftverbinding naar het park en Zauchenzee en leuke off piste afdalingen.
Wij zitten er altijd met nieuwjaar niet te veel volk en altijd super sneeuw!! Flachau is veel drukker, Wagrain iets minder druk en directe verbinding met St-Johann. Tip : boek een app. via het net : www.salsburgersportwelt.at. Keuze genoeg! Betreft het park : voor ieter wat wils en super toffe sfeer en een zetellift!!!
rocky  17 Nov '07, 17:49
 
 
Persoonlijk verkies ik Kleinarl. Lekker rustig, vlakbij de liftverbinding naar het park en Zauchenzee en leuke off piste afdalingen.
Wij zitten er altijd met nieuwjaar niet te veel volk en altijd super sneeuw!! Flachau is veel drukker, Wagrain iets minder druk en directe verbinding met St-Johann. Tip : boek een app. via het net : www.salsburgersportwelt.at. Keuze genoeg! Betreft het park : voor ieter wat wils en super toffe sfeer en een zetellift!!!
rocky  17 Nov '07, 17:58
 
 
tis www.salzburgersportwelt.at!
synq  17 Nov '07, 22:48
 
 
Heb juist eens grondig gecheckt, het zal kleinarl worden, het is daar ook goedkoper in de hotels. Morgen gaan we boeken!

Op die site was ik al een paar uurtjes aant surfen, morgen boeken want de keuze wordt echt beperkt. Nu nog een deftig hotelletje vinden in het centrum. Een appartement nemen wij ni, wij gaan gewoon voor 2 dubbele kamers halfpension. Als ge nog tips hebt van hotels ofzo, laat ma horen!

Alvast ne dikke mercie.

CHeers!
synq  17 Nov '07, 23:05
 
 
I forgot, zijn daar goei winkels voor goei kleding voor snowboarders want ik heb echt geen goeie broek en jas. Het is daar toch aanzienlijk goedkoper eh dan hier?
rocky  18 Nov '07, 11:17
 
 
2 skiwinkels, maar goedkoper niet echt!
martin  18 Nov '07, 15:21
 
 
Hey, kan je eventueel muhlbach am hochkonig aanraden. Goeie pistes, makkelijk begin na een paar dagen kun je in hetzelfde skigebied tot maria-alm boarden, waar er een klein, gezellig en niet-druk funparkje is. Ben zelf ski- en snowboardmonitor in Salzburgerland en zette daar mijn eerste passen. Voor meer inlichtingen kun je bij Vincent Vanbelle terecht die daar altijd skimonitor was en er nu een heel gezellig democratisch hotelletje uitbaat, de moeite !!!
martin  18 Nov '07, 15:22
 
 
Vincent Vanbelle vind je hier wel ergens id profielen of skimonitoren...'vince'
synq  18 Nov '07, 23:17
 
 
We gaan hoogstwrschlk na kleinarl ma kan vandaag ni boeken omda die site plat ligt met de hotels op :s
synq  19 Nov '07, 17:21
 
 
Voila, we gaan na Kleinarl! Pension Wimmerhof verblijven we.
synq  19 Nov '07, 22:54
 
 
Is het normaal dat die confirmation email van die boeking zo lang wegblijft? Is nu al enkele uren geleden. :S
witten71  14 Dec '07, 10:53
 
 
Hoi ben nieuw op dit forum,via deze weg al veel gevonden.
Zopas nog geboekt in Mulbach in Oostenrijk voor kort tripje van 4 dagen snowboarden en overnachten in Landhaus Alpin bij Vince van Belle.
Eerst gemaild voor info en ontzettend vlug antwoord gekregen met alle info die ik wou,super.
Is eerst jaar snowboarden voor mij en zoon,les gevolgd in Ice Mountain en paar keer geoefend.Voor ik weg ga voor een volledige week naar Solden wil ik toch eerst nog eventjes verder oefenen en deze omgeving spreekt me daar wel voor aan.
Vorige jaren veel in Solden geweest voor te skien en is super daar.Op aandringen van mijn zoon beginnen snowboardenzie er naar uit.
Ik hou jullie op de hoogt van avonturen in Muchlbach
witten71  07 Jan '08, 10:49
 
 
Jupse,

Zoals beloofd kort verslagje van 4 daagse trip naar Muhlbach.
We zijn daar op 2 jan. toegkomen in Landhaus Alpin om 8.30smorgens.Vincent nodigde ons uit om eerst iets te eten maar voor ons konden we niet snel genoeg op de piste staan.Dus Vincent direkt skipasses afgedrukt,ons naar verhuurshop gevoerd en boots en snowboard gepast en weg waren we.
OM 10.30 stonden we al op piste.
Zeer mooi gebied,niet te druk,veel zon en temperaturen iets onder nul,ideaal weer voor winterpret.
Savonds terug om 4 uur opgehaald aan de kabinelift door Lisa.
Kamers waren proper en gezellig,eten in het hotel zeer lekker en smakelijk.Bediening aan tafel super vriendelijk.
Bij aankomst savonds in Hotel kon je nog genieten van een lekkere koffie of gluhwein,ene dag met pannekoeken,andere dag buiten op terras met pistoleetjes en gebak.
Dus we hebben ons 4 dagen heel goed geamusserd.Samengevat,het hotel "Landhaus Alpin" is zeker een aanrader,Vincent en zijn kompanen zijn allen supervriendelijk,vervoer van en naar kabinelift zijn top,skigebied en omgeving zijn supermooi.
Mooie 4 daagse trip gehad.
Vincent,Lisa,Koksje,en mensen van bediening in hotel,als je dit leest,superbedankt en mij zien jullie zeker terug volgend jaar.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.