Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> Zillertal [ Zoek in het forum ]
mediaman  19 Nov '07, 21:04
 
 
Wij gaan in januari op skiverlof in het Zillertal met Skiworld.

Iemand ervaring met de pistes in dat gebied ?

Welke zijn de do's en dont's ?
 
Reacties op bovenstaand topic:
edelweis  18 Jan '08, 13:26
 
 
Mocht je nog niet vertrokken zijn...
Een aanrader is zeker via Kaltenbach naar skigebied Hochzillertal en dan berg over naar skigebied Hochfugen. Je kan er makkelijk een dagtrip van maken: lunch op de top van hochfugen en apres-ski aan de kabelbaan van Hochzillertal. Prachtig domein.

Wil je een dagje rustiger en kleiner zitten, ideaal om de kids vrij te laten skieën, dan kan je in Speiljoch terecht. Toegang zit bij in de super-skipas HochZillertal.
mediaman  18 Jan '08, 16:45
 
 
Bedankt voor je reactie. Dan weten we meteen waar we naartoe moeten, we logeren immers in Kaltenbach, dus zullen we wel goed zitten.


schussboelie  18 Jan '08, 17:46
 
 
Persoonlijk vond ik Kaltenbach niet zo schitterend.
Ik moet er wel bijzeggen dat toen wij er waren dat daar vol zat met sneeuwklassen. "Duizenden" kinderen die de pistes bevolkten en veel kabaal maakten in de restaurants.
Hochfügen is wel heel leuk dus doorskiën van 't één naar 't ander loont zeker de moeite.

Als je in Mayrhofen omhoog gaat kan je ook via de Penkenjoch (Finkenberg) tot in Lanersbach skiën/liften nemen. Dat is mijn persoonlijke favoriet in het Zillertal.

Een derde leuke trip is vanuit Zell am Ziller via Gerlos tot in Königsleiten en Wald en terug.

De gletsjer van Hinterux zal waarschijnlijk wat ver liggen, vanuit Kaltenbach ben je 's morgens toch rap drie kwartier onderweg.

Maar zoals gezegd, Hochfügen, Mayrhofen en Zell liggen zeker binnen bereik en je zal niet vaak dezelfde piste twee keer moeten doen!
mediaman  19 Jan '08, 12:52
 
 
ook die info pik ik nog even mee, thx !
edelweis  04 Feb '08, 08:51
 
 
En mediaman, wat zijn je bevindingen ivm het Zillertal skigebied? Ook verkocht voor de rest van je leven of toch niet?
mediaman  04 Feb '08, 14:01
 
 
Wel Edelweis,

het Zillertal is goed voor één keer maar als ik terug zou gaan dan is het voor de iets betere après ski.

Qua skigebied waren we verrast door de moeilijkheidsgraad want zwarte pistes zijn er meestal niet echt zwart, uitgezonderd de Harakiri in Mayrhofen.

Het was ook wennen aan de liften want vaak zat je een kwartier in de lift om 5 min later alweer beneden te staan, en neen wij hebben geen waanzinnige snelheid als we naar beneden glijden.

We waren het niet gewoon om zoveel bussen of treinen te nemen. Voorgaande jaren stapten we meestal van het hotel recht de piste op en dat was natuurlijk wel een voordeel.

De pistes op zich vond ik wel leuk, in het hele Zillertal ijn ze uitermate goed geprepareerd en je kon zelfs op het einde van de dag nog rekenen op behoorlijke sneeuwkwaliteit om zonder extra technische vaardigheden naar beneden te komen. Geen maanlandschappen zoals dat in sommige gebieden schering en inslag is. Zal ook wel met de tijd van het jaar te maken hebben.

Hoewel ik in het begin van dit bericht zeg dat één keer Zillertal genoeg is zou ik hier toch nog terug kunnen komen maar dan met familie, want hiervoor vind ik het gebied uitermate geschikt omdat je zeker voor de beginnende skiër een groot aanbod van pistes hebt.

De fun maak je zelf , dus dat is ook gelukt. Als mijn fototoestel terug is dan zal ik wel ff bewijsmateriaal uploaden dat we er zijn geweest
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.