Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> Salomon 3v stuk? [ Zoek in het forum ]
peteri  23 Nov '07, 20:00
 
 
Hoi allemaal,

vorig jaar heb ik een nieuwe Salomon equipe 3V SL gekocht en vond het een geweldige ski maar nu na de zomerperiode heb ik ze laten slijpen en dat was niet goed gebeurt. Was er 4 dagen mee aan het skiŽn en had al gevoeld dat ze minder ging maar pas toen ik in Oostenrijk ze ging laten nakijken bleek ze enkel horizontaal geslepen te zijn. Nu heb ze daar dan opnieuw laten doen maar ze doet nog altijd raar. Ze hapt in de sneeuw tijdens het draaien en ook glijd ze niet perfect. Moet ik ze nu nog eens laten prepareren en waar is het dan het beste voor dit te doen? Of is ze naar de vaantjes? En kan dit uberhaupt van 1 maal fout te slijpen. Moet er ook bij zeggen dat het ook kan zijn dat ze een beetje te warm gestaan heeft tijdens de zomer en dat zou volgens de Oostenrijkse winkel ook voor problemen kunnen zorgen.
Alvast bedankt voor enig advies.

Skigreetz,Peter.
 
Reacties op bovenstaand topic:
ploushke  23 Nov '07, 21:13
 
 
Piep,

Ik slijp grotendeels meestal horizontaal (ťťnzijdig), dus zou mij verbazen als je ski's daardoor kapot zouden zijn... Ik kan je echter niet verder helpen, aangezien ik datgene met te warm staan niet echt 'geloof', laat ons zeggen dat ik het eigenlijk niet weet. Het enige wat ik dus kan zeggen is dat dat ťťnzijdig slijpen volgens mij heus niet aan het probleem zal liggen van de glijvaardigheid van je ski's, ook al beweren ze dat in Oostenrijk.
Hetgene ik wel aanraad, is om eventueel is een mailtje te sturen naar salomon met de problemen dat je ondervindt... Ya never know!

Grtjs,
Ploushke
peteri  24 Nov '07, 09:03
 
 
@ ploushke,

bedankt voor de tip. Wat betreft horizontaal slijpen, zo heb ik het verstaan maar het was alleszins zo dat de ski niet volledig afgeslepen was op de manier waarop het zou moeten zijn en zoals Salomon het zelf deed. Volgens hen zou deze ski bijna niet draaien. De warmte zou mijn belag kunnen gelost hebben volgens hen maarja. Nu wat betreft Salomon, heeft er iemand een contactadres, mail,telefoon ofzo want op hun website is daar niet veel over te vinden.

Skigreetz,Peter.
ploushke  24 Nov '07, 11:06
 
 
Je zou eigenlijk de nederlandse verdeler van salomon moeten te pakken krijgen (BelgiŽ heeft er dacht ik geen, waardoor we onder Nederland vallen). Je kan dit het beste vragen in een sportwinkel waar ze ski's van salomon verkopen. Zij hebben meestal de contactgegevens van de verdeler... als ze deze willen geven natuurlijk.
fritzz  24 Nov '07, 13:42
 
 
als ze nu i!n de sneeuw happen is ze miss helemaal tot boven en onder gesqlepen bot u tip en achterkant van de ski miss wat af zal je minder snel in de nseeuw happen, of doe zoals ons* slijp ze niet
lesalpes  24 Nov '07, 17:18
 
 
Ik denk het zelfde als fritzz. Probeer ze eerst een voor en achteraan wat af te botten.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.