Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> skischoenen [ Zoek in het forum ]
jamke  07 Dec '07, 17:49
 
 
hey,
ik heb na lang sparen mij eens eindelijk eigen skischoenen gekocht. (atomic m110) Ik heb in de winkel mijn voeten laten opmeten en op basis daarvan heb ik de maat gekozen (na gepast te hebben natuurlijk). In de winkel was alles in orde, maar op de piste beginnen men voeten na een halfuur te slapen. De winkel zei dat ik zolen moest gebruiken, maar dat heb ik bij men oude skischoenen nooit gedaan en nooit last gehad. Weet iemand misschien hoe ik dit nog kan oplossen?
 
Reacties op bovenstaand topic:
niels  07 Dec '07, 19:36
 
 
Misschien zitten ze iets te geklemd?

Ik had in het begin ook last van zere voeten als ik die botten te vast deed. Nu maak ik ze een klein beetje losser, en heb ik geen last meer van pijn.
broecki  07 Dec '07, 20:10
 
 
De oplossing:

Soepele sportsteunzolen

Ik had juist het zelfde probleem, na een tijd is dat niet uit te houden en moet je uw bot los doen, ook al zijn ze bijna niet aangespannen.
Ik heb vijf ŗ zes paar zooltjes gehad op een paar weken tijd. Daarna steunzolen maar die waren veel te dik (was eigenlijk voor loopschoenen), daarna dunne steunzolen. Deze lijken op gewone inlegzooltjes met een verdikking onder de bal van mijn voet.

Ineens geen last meer.

Het probleem blijkbaar is dat er een zenuw wordt afgeklemd door het doorzakken van mijn voet tussen 2 teenkootjes. De plaats van de verdikking is dus afhankelijk van u probleem om de druk op die zenuw te verlichten. Een podoloog (voetdokter) kan je normaal helpen hierbij.
jamke  07 Dec '07, 21:17
 
 
ah dus toch aan zolen,
ik zal dat eens proberen, hopelijk helpt het,
anders verkoop ik ze,
maar alleszins bedankt voor de tips
linde_schryvers  07 Dec '07, 21:22
 
 
ga naar een erkend orthopedisch verstrekker, dan krijg je een deel van de zolen terugbetaald van de mutualiteit als je een voorschrift hebt van een specialist (geen huisdokter, wel sportarts of revalidatiearts of zo)! Bij de podoloog betaal je de volle pot.
Leg ook goed uit waarvoor ze zijn en neem bij het passen van de zolen zeker je skibotten mee!! Zoek iemand die de zolen aanpast tot ze goed zitten, anders is het toch weggesmeten geld!!
jamke  07 Dec '07, 21:24
 
 
ja ik ga na mijn examens toch skiŽn in landgraaf,
dan neem ik ze mee naar die winkel, en vraag ik voor die zooltjes (ik heb de schoenen daar ook gekocht) en dan moeten ze mij maar helpen tot het is opgelost.
ploushke  07 Dec '07, 22:33
 
 
Ik vrees dak ier iedereen ga tegenspreken, ma had zelfde probleem, nu is het al beter. Wat heb ik moeten doen? Wel gewoon heel mijn voorste stuk van een gemaakte zool moeten afknippen dat ik enkel goede ondersteuning had van de hiel. Dus: oude zool eruit gehaald. In gespecialiseerde winkel zool laten maken en daar dus voorste afgehaald De logica zelf, ik weet heet... Maar ik heb allesinds veel minder last van slaapvoeten
jamke  12 Jan '08, 13:05
 
 
het probleem is opgelost,
speciale zooltjes aangeschaft en men schoenen laten vormen naar mijn voet. Nu is alles in orde.
stefke  13 Jan '08, 00:43
 
 
atomic m110?? das een koersbot met flex 110 als ik je goed begrijp? dan is het vrij logisch dat hij slaapt, dat zijn vrij harde botten en ik vrees dat je met zooltjes weinig gaat kunnen doen...

ikzelf ski met koersbotten van ATomic, flex 140...die gaan elke keer los op de lift of ik maak de dag niet uit
schussboelie  15 Jan '08, 11:55
 
 
Ja hallo, ik ski met de Atomic RT CS met ne flex 130 en mijn voeten slapen daar toch niet in hoor.
De enige reden dat ik af en toe mijn schoenen los doe is omdat ik veel te rap koude tenen krijg (thuis in bed ook altijd).
Als je ze iedere keer snoerhard aantrekt zal je ze wel altijd moeten lossen op de lift maar dat is toch voor niks nodig?
Ik vind dat net het leuke aan een stijve bot, zelfs al is ie niet supervast heb je toch nog enorm veel stuurvermogen.

Ne schoen moet gewoon goed zitten, desnoods (in erge gevallen) moet de binnen- en zelfs de buitenschoen aangepast worden door hier en daar wat materiaal weg te nemen/vijlen of 'uit te blutsen" of door zooltjes, hiel-lifters en andere hulpstukken.
ploushke  15 Jan '08, 13:15
 
 
Er is een verschil tussen de echte racebotten dat je enkel via het fabriek kan krijgen en de 'top-botten' in de winkels (met ook een harde flex). Race botten zijn eigenlijk niet gemaakt om gewoon mee te skiŽn, daar kan ik ondertussen van meespreken en dit is de reden waarom ik overgestapt ben op een flex 130 van atomic (winkelversie) om gewoon te trainen. Mijn racebotten spannen hoe dan ook mijn bloed af => koude en slapende voeten en ik moet deze dus ook telkens losmaken op de lift. Toch is de hardheid van de winkelbot met flex +110 niet te onderschatten, alhoewel dat de hardheid toch nog steeds verschilt met een echte racebot. Het gaat hem dan vooral om het soort plastic dat gebruikt wordt.
schussboelie  15 Jan '08, 13:45
 
 
Dat snap ik.
Ik weet ook dat je schoenen waar je wedstrijden op skiet meestal ťťn of zelfs twee maten kleiner neemt dan een alledaagse schoen om een perfecte pasvorm en ultieme controle te kunnen bewerkstelligen.

Maar ik blijf erbij, als je een schoen die je van een winkelrek haalt en waar je een week mee wil gaan skiŽn op elke lift los moet doen dan heb je ofwel de verkeerde schoen gekocht, ofwel moet je dringend eens bij een professionele bootfitter langs en heb je orthopedische problemen, ofwel doe je hem te vast.
schussboelie  15 Jan '08, 13:52
 
 
De m110 is in ieder geval geen fabrieksracebot.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.