Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> SkiŽn >> Dichte skibril is onzin [ Zoek in het forum ]
avandalen  10 Dec '07, 20:06
 
 
Je ziet veel mensen skiŽn met een speciale (dichte) skibril. Ik vraag mij af waar dat voor nodig is. Ik ski al 20 jaar met een gewone (Rayban) zonnebril. Ook bij storm, nooit problemen en het zit ook nog veel comfortabeler. Bovendien beslaat een gewone bril niet zo snel. De skibril is uitgevonden door de commercie, het is voor de gewone skiŽr echt onzin om zoín bril te dragen. Mensen zien er met een skibril uit als een coureur, terwijl ze niet eens hard gaan. Ik zelf ski als een raket maar toch probleemloos met een gewone zonnebril.
 
Reacties op bovenstaand topic:
007  10 Dec '07, 20:11
 
 


gebruik jij ook nog zonnecreme van 20 jaar geleden?
avandalen  10 Dec '07, 20:11
 
 
nee hoor!
koentjen  10 Dec '07, 20:35
 
 
Zijde gij echt aan het zeveren of meen je dat nu echt wat je hier allemaal schrijft... ik lig hier te gieren achter men Pc!!!

Zijde gij de pa van de fritzz???
wakko  10 Dec '07, 20:37
 
 
Het is gewoon niet practisch, 1 goede val en ge moocht uwen bril gaan zoeken. Die goggle blijft gewoon op je gezicht als ge valt.
dieter1080  10 Dec '07, 20:40
 
 
koentjen ik moest ook direct aan de fritzz denken
polle  10 Dec '07, 20:41
 
 
Awel Koen, da zou wel eens kunnen se, zijne zoon kan het in ieder geval nie zijn.
kris  10 Dec '07, 20:41
 
 
SCHITTEREND ... een echte grapjas op snownet ...
koentjen  10 Dec '07, 20:47
 
 
Geef toe het klopt nie ť.... en de fritzz heeft altijd tijd genoeg om zich met die zever bezig te houden voor wa tegenreactie!!!
We kunnen alleszins nog eens lachen ť
dieter1080  10 Dec '07, 21:00
 
 
polle inderdaad, zijne zoon kan da nie zijn, want als ik aan de laatste gesprekken in den otto met hem denk vermoed ik dat hij het juiste gaatje om een kind te verwekken niet zal vinden
fritzz  10 Dec '07, 22:13
 
 
mmm, wel raar komt er hier iemand met nen hele raren theorie over de Gesloten skibril en iedereen denk aan mij, mag ik er jullie aan herinneren dat ik zef een gesloten skibril draag, vooral alshet sneeuwt en want met mijn open zonnebril waait de sneeuw in mijn ogen en k draag enkel een open zonnebril als het zonnetje schijnt en dan heb ik ook nog steeds mijn gesloten skibril bij voor als het eens snel moet gaan want anders zie ik geen steek meer omdat ik dan spontaan begin te wenen, nu kan ik geloven dat op een bepaalde leeftijd bv die van mijn Pa dat de traankliere niet meer werken enzo en dat ge dar dan geen last van hebt en als ge de snelheid van mijn pa zo skien zou je daar ook geen las van hebben.
Ook het feit als het stormt met de wind in de rug of het sneeuwt en je skied met de wind in de rug en je gaat trager dan de wind dan kan je gerust een open skibril gebruiken aangezien je de vlokjes nit kan inhalen :p

ale nu is het iemand anders zijnen toer om te zeveren

hierbij wil ik mij volledig distancieren van de geruchten dat hier van enige bloedverwantschap sprake is tussen het fenomeen avandalen en Fritzz
ploushke  10 Dec '07, 22:23
 
 
Kga kort en bondig antwoorden: met de snelheid die wij halen zijn onze oogjes betraand met gewone skibril.
stefke  10 Dec '07, 22:46
 
 
*komt van onder zijn buro gekropen*

natuuuuuuuuuuuurlijk is dat commercie, das toch veel cooler zeker.....maar gooed, kom anders eens even mee slalommen dit seizoen.....en super G is nog leuker met gewone bril :-)
fritzz  10 Dec '07, 23:03
 
 
Ergens op het net heb ik wel deze nuttige informatie gevonden hoe je best een Ray Ban of wa wast schoonmaakt

Een bril goed schoonmaken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Gewoon poetsen met een (schone) zakdoek, of met een speciaal brillendoekje met alcohol of eerst afspoelen onder de kraan met zeep is niet voldoende om een bril helemaal schoon en vetvrij krijgen. Je krijgt toch altijd weer strepen die je ziet als je tegen het licht kijkt. Dat komt omdat er vuil (vet) tussen het glas en het montuur zit en dat vet smeer je iedere keer opnieuw weer over de glazen met strepen als gevolg.
Als je een bril op de volgende manier schoonmaakt dan wordt het montuur en de glazen volledig vetvrij.

Je hebt nodig:
Een plastic bakje van ongeveer 20 cm diameter, ik gebruik een oud snoep bakje.
Een microvezeldoekje dat je kleiner knipt tot ca. 20 x 20 cm
Een aantal schone zakdoeken.
Dubro afwasmiddel.

Vul het bakje met warm water, net zo heet dat je er nog met je handen er in kunt.
Doe er een heel klein beetje Dubro afwasmiddel in.
Reinig nu met het doekje en met de bril in het water zorgvuldig de glazen en het hele montuur inclusief de veren en de scharnieren. Reinig met het doekje en een vingernagel zeer zorgvuldig de rand van het glas waar deze het montuur in gaat.
Daarna spoel je de bril af met lauw water.
Neem een nieuwe zakdoek. Het enige wat je hoeft te doen is even de glazen droogvegen, meer niet. Het glas is namelijk al schoon.
Als het goed is dan is het glas nu volledig vetvrij. Als je de bril voor de eerste keer op deze manier schoonmaakt dan kan het nodig zijn om de hele procedure een paar keer te herhalen als er toch nog strepen zichtbaar zijn in het licht.

Ik maak mijn billen op deze manier iedere week schoon af vaker als nodig.
Een zakdoek waar je een paar keer een bril mee hebt gepoetst die niet eerst van te voren met zeep is gereinigd kun je niet meer gebruiken want de zakdoek is dan niet meer schoon en krijg je al weer strepen als je de zakdoek gebruikt. Daarom gebruik ik een zakdoek maar een paar keer en doe hem dan in de was.
mg  11 Dec '07, 13:10
 
 
Fritz tegen da gij uwe bril proper hebt na het skiŽn zijn wij al zat!!!
dieter1080  11 Dec '07, 13:18
 
 
fritzz is al zat voor hem zijnen bril proper maakt
fie  11 Dec '07, 14:53
 
 
"Ik maak mijn billen op deze manier iedere week schoon of vaker als nodig"

Fritzz, ik weet niet waar jij van plan bent om ne Ray Ban/ goggle/of whatever neer te planten, maar ik zet m meestal op mijne neus! Mijn billen heb ik daar niet voor nodig en daarbij komt nog dat je voor zover ik weet, geen Dubro afwasmiddel nodig hebt om uw achterwerk mee af te kuisen... Of je moet misschien ťťn van de zeldzame uitzonderingen zijn!
fritzz  11 Dec '07, 17:57
 
 
haha, Fie, dat had ik nog niet eens gelezen maar voor wie het nog niet doorheeft die brillentheorie is de theorie van avandalen, gevonden op een ander Forum. ik maak mijnen bril schoon door der eens met mijn handschoen over tr wrijven
fie  11 Dec '07, 18:33
 
 
that's the spirit
edelweis  18 Jan '08, 13:19
 
 
aan fritzz... wie wast er nu nog met de hand af; indeed, vaatwasser en dan kan je ineens met mg mee.

Wat dat skimasker betreft; ik ski nu 23 jaar en heb hem altijd bij.. maar zet hem nooit op want zelf in een sneeuwstorm verkies ik de gewone zonnebril met zijkleppen.
Met zo'n masker vind ik het gezichtsveld te beperkt en voel ik me opgesloten. Ben nog altijd 'de sneeuwstorm' aan het afwachten waar dat masker de voorkeur gaat krijgen.
fritzz  18 Jan '08, 20:34
 
 
eens een bepaalde snelheid beginnen je ogen te tranen zelf met zo een bril met kleppen langs de zijkant.....
edelweis  22 Jan '08, 20:45
 
 
Tijdens mijn skiverlof, doe ik alles op mijn gemakske
frodo  18 Jun '08, 18:09
 
 
gaper = bril
Jibber = masker

vooroordeel, maar meestal wel waar
zeker onder nen helm is een skimasker veel gemakkelijker dan nen bril
krisvb1  10 Mar '09, 11:36
 
 
Zet op waar je zin in hebt.
Bij slecht sneeuwweer ben ik blij mijn visbokaal
op te hebben!
Niets aandampen en vrij goed zicht!
En Fritss , uw ... billen .. zullen proper zijn met dat warm water en Dubro
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.