Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Kunstskipistes >> winterberg/la bresse [ Zoek in het forum ]
_strakke_  21 Jan '08, 20:35
 
 
ik ging normaal begin februari of snowboard verlof maar nu door omstandigheden gaat het niet door

maar ik wil wel gaan boarden op een berg want ik kan nog maar boarden van augustus en ik wil da zeker eens gedaan hebben.

wat raden jullie mij aan wintergberg of la bresse
ik wil maar een dag en een nacht gaan dus zoek iets in de buurt +-500km

is er hier iemand die al ervaring heeft met 1 van de 2?
zou 1van de weken al willen gaan

of heeft iemand mss een ander idee??
 
Reacties op bovenstaand topic:
karolien  21 Jan '08, 21:33
 
 
Winterberg is geschikt voor beginners en gemiddelde skiers die houden van een rustige bergafdeling. De pistes zijn echter ni zo lang maar zeker de moeite voor 1 dag.
Check wel even op voorhand voor het weer!
skikix  23 Jan '08, 21:20
 
 
wel rekening houden -> Duitsland = winterbanden verplicht. tenzij je het geen ramp vind 20,40 ,...euro to betalen als je de boel opstopt. Je kan dus kiezen :-) want voor die prijs heb je geen banden :-) maar winterbanden zijn echt wel veiliger.

Gewoon eens over nadenken en zelf kiezen
Groetjes
edelweis  04 Feb '08, 09:06
 
 
Wij zijn in het kerstverlof 3 dagen afgezakt naar Winterberg, hebben gelogeerd in een fijn pension in Langewiese en geskied in Postwiese-Neuastenberg. Mijn ervaring; fijn voor één dag en zeker niet voor beginners. De 3 afdalingen zijn vrij scherp en niet al te breed als het skigebied moet terugvallen op sneeuwkanonnen. Ik neem aan dat bij volledige besneeuwing, het wel toegankelijker is voor beginners maar wij hebben moeten kampen met serieuze ijsvlaktes. Er was wel wat volk maar te doen.De laatste dag is het beginnen sneeuwen en hadden we sneeuwbanden goed kunnen gebruiken; sneeuwkettingen hadden geen zin op aangevroren ijs en sneeuw op de banen; 't was een hachelijke ondernemingen om zonder brokken uit het natuurgebied te geraken.

La Bresse; heb ik 5 jaar geleden aangedaan toen mijn kids nog klein waren (3 en 5). Het was een groter skigebied dan verwacht, niet zo moeilijk maar wel veel te druk in het krokusverlof en we zijn uitgeweken naar een kleiner gebiedje verderop aan een meer. Dat volstond ruimschoots met kleine kinderen en was een pak goedkoper. De laatste dag zaten we wel ingesneeuwd en hebben we de sneeuwkettingen moeten bovenhalen. Een maal op de weg, was het proper geruimd.
_strakke_  06 Feb '08, 20:12
 
 
dank u wel voor de informatie

het kan mij goed helpen
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.