Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> SkiŽn >> Verschil mini ski's en langere ski's [ Zoek in het forum ]
boomie84  20 Mar '08, 02:41
 
 
Hey,
Ik ben nieuw op dit forum, ik ben pas 4 jaar bezig met skien. 4 jaar bezig zijn met skien is misschien wat overdreven want ik sta meestal maar 1 week in het jaar op mijn ski's. Vanaf mijn 2de jaar heb ik mini ski's geprobeerd en sinds dat moment niks anders meer geporbeerd. Ieder jaar heb ik toch wat vooruitgang gemaakt en vorig jaar ben ik mij ook wat in het funpark gaan begeven. Ik had het gevoel weinig evenwicht te hebben bij het springen. Het zal natuurlijk ook van mijn skills afhangen, maar ik zou toch graag jullie mening erover weten. Volgende week vertrek ik weer op skivakantie en ik weet nog niet juist als ik weer de mini ski's moet huren of een langere twintip ski. Ik begeef me zowat 20% in het park, 20% off piste en de rest op de piste. graag had ik jullie mening hierover gehad? Vooral over wat nu juist het verschil is tussen mini ski's en lange freestyle ski's.

 
Reacties op bovenstaand topic:
sir_switch  20 Mar '08, 08:55
 
 
Hey Boomie
Zeker een keertje twintips proberen! Snowblades zijn wel eens leuk voor een dagje of zo, maar je hebt er geen stabiliteit mee en op hoge snelheid zijn die dingen gewoon gevaarlijk. De meeste twintips zijn perfect op de piste te rijden (tenzij het een extreem brede powder ski is of zo). Dus als ik jou was zou ik een lichte twintip huren, iets onder je lichaamslengte. Je kan dan later nog overschakelen naar lichaamslegte want twintips skien korter dan ze zijn.
schussboelie  20 Mar '08, 08:57
 
 
Miniski's of skiboards zijn best wel fun maar eigenlijk ook niet meer dan dat.
Het is speelgoed in sommige situaties kunnen ze als didactisch materiaal gebruikt worden.

Iets langere ski's geven je meer stabiliteit op de piste, ook bij het landen in het park en geven meer draagvermogen in de poeder.
In het begin zal het waarschijnlijk wat lastig zijn maar op termijn zal je skitechniek er echt op vooruit gaan als je met een fatsoenlijk ski skiet.
boomie84  21 Mar '08, 18:30
 
 
Bedankt voor de reply's, Ik ga volgende week twin tips proberen te huren in Tignes.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.