Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> SkiŽn >> Freestyle lessen [ Zoek in het forum ]
gargamel  06 Apr '08, 20:03
 
 
Ik wou eens vragen waar ik ergens indoor freestyle skilessen zou kunnen volgen.
Ik ben een absolute beginner en ik wil het eerst echt eens uitgelegd krijgen. Voor de rest kan ik wel een stukje skiŽn (8 weken).
Ik zoek iets dat niet elke week verplicht is, want dat lukt me toch nooit. Net afgestudeerd en beginnen werken...
Een paar lessen en dan op mezelf oefenen is wat ik zoek. Ik heb wel geen twin-tip ski's ofzo, maar een setje 2ehands Nordica's Suv10. Maar als beginner boeit dat zeker niet he .

Iemand tips waar ik die zou kunnen volgen? Alvast bedankt voor de reactie.
 
Reacties op bovenstaand topic:
gorex  06 Apr '08, 20:55
 
 
Hey,

er is maar 1 groep waar ik u naar kan doorverwijzen:

http://www.airborneski.be/ een paar mensen van snownet zitten in deze groep en zijn er vrij content van. Je begint helemaal met het begin van freestyle skieŽn enzo. Voor meer info zie site of vraag maar...
schussboelie  06 Apr '08, 21:00
 
 
Ik denk dat je toch best zo rap mogelijk een paar twintips in je collectie opneemt, of huurt.
gargamel  06 Apr '08, 22:24
 
 
ik was al eens eerder op die site terecht gekomen. Zag er idd niet slecht uit, maar ik vrees dat ik niet elke zaterdagnamiddag kan vrijmaken om naar landgraaf te gaan.
gargamel  06 Apr '08, 22:44
 
 
ik was al eens eerder op die site terecht gekomen. Zag er idd niet slecht uit, maar ik vrees dat ik niet elke zaterdagnamiddag kan vrijmaken om naar landgraaf te gaan.
gorex  07 Apr '08, 08:46
 
 
Het zijn ook geen verplichte lessen. Je komt wanneer je kan hoe meer hoe beter natuurlijk dan leer je meer. Maar tijdens het ski seisoen bijvoorbeeld komen vaak niet altijd alle mensen.
dieter1080  07 Apr '08, 10:29
 
 
airborne en de door u wel gekende fritzz en speen travels
niels  07 Apr '08, 13:25
 
 
Gargamel,

Twee - in mijn ogen - goede manieren:

1. WWW.AIRBORNESKI.BE : ga eerst een keer mee trainen, bevalt het je, dan word je lid. Je krijgt professionele begeleiding van KATRIEN AERTS (beste vrouwelijke top rider van BelgiŽ!) en anderen (NICO & TIMO, KOEN, ...). Je gaat m.i. nergens betere gestructureerde begeleiding krijgen dan bij hen. Verder zijn er geen verplichtingen (uitg. veiligheid), je komt trainen wanneer je zin hebt, of wanneer je zelf kunt. Ik heb dit seizoen amper meegedaan omdat ik steeds in het buitenland zat. Geen probleem.

2. Mee op stap gaan met Speen & Fritzz travels, dit is een fictieve privť-reisorganisatie van Fritzz en mezelf en wij nemen willekeurig mensen mee op onze volledig zelfgeplande reis richting de Alpen. Onze reizen zijn niet altijd gefocust op enkel en alleen freestyle, maar ook op freeride. Uiteraard is dat wat afhankelijk van de hoeveelheid verse poeier... Om je een idee te geven, dit seizoen zijn we geweest in:
1. Oberstdorf (3 maal): louter en alleen freestyle-ski
2. Paznauntal (2 maal): vooral pow pow knallen
3. Feldberg (1 maal): louter en alleen freestyle-ski
4. Solden (1 maal): vooral pow pow knallen

Mogelijkheden genoeg dus ;-)

Je kan ons trouwens bezoeken op http://www.skisluts.be
fritzz  07 Apr '08, 14:12
 
 
JA das straf dienen noemt gargamel, hoe zit da dan met den bijnaam da wij gekozen hebben voor gargamel? Er is hier een klein probleem opgedoken

En idd de Speen en Fritzz tr'avels uitstapjes zijn wel altijd al leuk geweest
vdeedea  08 Apr '08, 07:51
 
 
Fritzz, ik dacht eventjes dat ge al lessen in mijn plaats aan het zoeken waard.
De woonplaats is toch al hetzelfde he. Ik zal mijn bijnaam wel afstaan. Dan moogt ge mij de volgende keer ne nieuwe geven
By the way, nieuw materiaal gaan halen vorige week. Het zijn atomic Nomad Blackeye's geworden uit den D'store in Bierbeek. 40% korting gekregen. Toch uiteindelijk gekozen voor een all mountainski ipv een twintip. Volgende week eens testen.
gargamel  08 Apr '08, 10:37
 
 
Hehe, 2 gargamels, komt dat tegen.

Ik heb eens wat rondgesnuffeld op het internet en blijkbaar zijn twin tips praktisch een vereiste. Spijtig want ik had net mijn nordica's 2ehands op de kop getikt. Misschien kan ik die wel wisselen tegen twintips in een of andere 2ehands winkel.

Zijn botten ook van belang? Ik heb momenteel een paar van head (edge, 7.8) en die wil ik liever niet wisselen want ze zitten wel lekker.

Misschien ga ik wel 'n keertje mee met airborne in landgraaf. Ik zal eens contact opnemen en wat meer info vragen.
fritzz  08 Apr '08, 11:24
 
 
zeg gargamel, zijt gij een m of een v ? gargamel is een m in de smurfen, Laurens is volgens mij ook mannelijk maar op u profiel staat wel F??
Ja met airnborne meegaan lijkt mij het beste plan wat je kunt doen
greetzz
gorex  08 Apr '08, 11:24
 
 
Botten zijn minder belangerijk dan u twin tips naar mijn weten. Natuurlijk moogde nooit u botten onderschatten maar het is toch al een zeer mooi begin als je een paar twin tips in je bezit hebt...
fritzz  08 Apr '08, 11:28
 
 
niet mee eens zenne gorex
zonder goei botten geen goed geski....
gorex  08 Apr '08, 11:37
 
 
Dat is misschien wel waar, maar ge kunt ms al beginnen met nen twin tip te kopen en dan botten kwestie van geld uitsparing eh...
gargamel  08 Apr '08, 11:57
 
 
:p 'n abuuske, op en top puur natuur M hier

Wat raad je aan qua ski's dan? Iets allround waarmee ik lekker kan scheuren, maar toch ook wat in poedersneeuw kan gaan.

Voorlopig is er toch niets mis met mijn botten zeker?
gorex  08 Apr '08, 12:03
 
 
Allround twin tip of allround ski, ik heb al veel goede commentaar gehoord over de "thruster" van salomon. Een lat waarmee je op de pistes nog kan skieŽn (technis dan) en in het park ook kan spelen. Wat diensneeuw betreft weet ik niet wat zijn prestaties zijn ma tzal ook beetje allround zijn wrs.
fritzz  08 Apr '08, 12:33
 
 
kooptu gewoon een brede twintip en kvraag mij af wie er uitgevonden heeft da ge daarmee niet op de piste kunt skien??? ma soit ok ge gaat er in nen slalom geen kunnen volgen die slalomlatten aanhebben maar ge kunt beter met nen twintip slalommen dan met een slalomlat switch landen dus .... :p
gorex  08 Apr '08, 12:45
 
 
Bwa ge merkt toch een verschil zu Fritzz. En er zijn iets betere piste latten onder de twin tips en dan heb je ook iets meer park latten onder de twin tips. Het is te zien waar je je doelen legt natuurlijk...
fritzz  08 Apr '08, 13:21
 
 
ja tuurlijk is er verschil maar als ge voor freestyle en powder gaat schiet er ni veel meer over om op de piste te skien eh kijk maar opt BK skiercros den Timo wordt daar derde met zijn twintips ..... dus hij laat daar met zijn latten wel veel volk achter met deftige latten geschikt voor de cross eh. tis niet de lat da skied maar de gast die erop staat eh... en ja als hij beter latten had gehad had hij miss wel gewonnen maar denk niet dat er veel mensen een hele dag het uiterste uit hun lat halen, denk da ge dan wel beetje uitgeput zijt tegen het einde van den eersten halven dag :p
niels  08 Apr '08, 16:05
 
 
Gargamel,

Als je mee wilt gaan met airborne dan laat je maar iets aan mij weten. Je kan mij bereiken op speen@skisluts.be .

Dan spreken we wel iets af.

Ben je groot? Ik heb hier nog een ELAN MO SPICE van 160 cm staan. Een leuk freestyle latje en je mag em kopen voor 285 EUR. Nog niet gebruikt.
gargamel  09 Apr '08, 21:19
 
 
Ik hoor eerst is bij Snow valley, daar wordt blijkbaar ook les gegeven en dat is toch een stukje dichterbij dan Landgraaf . Toch handig als ik dit regelmatig zou willen doen.

Ik ben 1m78, dus die zijn iets te klein vrees ik. Zijn dat trouwens geen ski's voor vrouwen ?
wakko  09 Apr '08, 21:52
 
 
In snow valley zijn er de freestyle lessen snowboard. Ik weet wel dat Nicolas lessen geeft bij add edge en die gaan door in Peer. Je kan eens kijken op http://www.addedge.be/
gargamel  14 Apr '08, 09:55
 
 
Kun je me eens in contact brengen met nicolas? Dan vraag ik het hem rechtreeks, want bij addedge reageren ze niet echt emailsgewijs.
broecki  14 Apr '08, 12:02
 
 
Vraag het bij Airborne, Nicolas geeft daar ook af en toe les als Katrien niet beschikbaar is.

Bij Airborne zijn er verschillende vertrek punten en kan ws wel met ons carpoolen als de afstand naar Landgraaf je een probleem lijkt.

Ikke: vertrek vanuit Weelde, Arendonk, Eindhoven of Weelde Turnhout Geel en dan LG

Speen: Minderhout, Wijnegem en dan Richting LG

Soms ook mensen van de kante Sint Niklaas, Rotselaar en Aalst. Kwestie van af te spreken op ons gastenboek.

Http://www.airborneski.be

ps: samenvating op uw vragen: starten met gewone ski kan perfect, je gaat ws de eerste keren toch niet roteren of je moest een supertalent zijn, later kan je dan nog overgaan op twin tips. Die kan je dan weer overkopen van een van ons die nieuwe krijgt van zijne sponsor of ebay eens afneuzen voor een koopje.
Uw botten moet je gewoon houden, als ze goed zitten moet je geen andere kopen. Ik train nog steeds met men stijve salomon xwave 110 dus maak je daar niet tevell zorgen over.
niels  14 Apr '08, 12:50
 
 
Sinds kort is er ook een vertrekpunt vanuit de kanten van Brussel. Oplossingen bij de vleet met andere woorden!
apachu  14 Apr '08, 13:03
 
 
ik vertrek vanuit Schoten, maar mijnen auto is te klein voor al da gerief
schussboelie  14 Apr '08, 13:08
 
 
Ik ga volgend seizoen ook, vanuit Lommel.
apachu  14 Apr '08, 13:11
 
 
tga druk worden in landgraaf zo te horen :s
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.