Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Skimonitor - Skileraar >> opleidnig skileraar [ Zoek in het forum ]
fastsiegie  15 Sep '05, 11:34
 
 
Hey,

Welke opleiding volg je nu eigenlijk het beste als je maar een paar weken les kan gaan geven .
Via de BVSI of VSSF of het maakt niet uit?
 
Reacties op bovenstaand topic:
vince  15 Sep '05, 18:57
 
 
Welleuh... voor mij lijkt het nogal duidelijk: de opleiding BVSI, me dunkt.

Daar zie ik twee redenen voor:

Ten eerste, het "federalisme-argument":
De VSSF is een regionale federatie die voor haar opleidingen samenwerkt met BLOSO, ook al een gedefederaliseerd organisme. BVSI overkoepelt zowel Vlaanderen als Wallonië en is daardoor het enige organisme dat door de IVSI (internationaal) erkend wordt. Op de lijsten met equivalentiepunten scoort de opleiding BVSI trouwens steevast hoger dan die van BLOSO (VSSF).

Ten tweede, het "amateurs-argument". De opleiding VSSF-BLOSO heeft als streefdoel nog altijd de oude doelstellingen van competitieski en tewerkstelling. Hierdoor valt de opleiding erg theoretisch en licht uit voor het beginniveau (initiator) en erg zwaar voor het eindniveau. De BVSI-opleiding is op maat gemaakt voor mensen die wel skiles willen geven, maar daar niet hun beroep van zullen maken - wat resulteert in een evenwichtigere spreiding van theorie en praktijk over alle niveaus.

In het kort: als je er je beroep van wil maken én heel wat jaren te investeren hebt in een opleiding, dan kun je overwegen de BLOSO-VSSF-opleiding te volgen - maar eigenlijk is het dan beter direct naar 't buitenland te trekken en bv je Anwärter te behalen in Oostenrijk. Als je je slechts enkele weken per jaar wil/kan vrijmaken en relatief snel actief wil zijn, dan is er maar één mogelijkheid, m.n. BVSI.

Cheers

Vincent.
fastsiegie  15 Sep '05, 19:12
 
 
bedankt voor de uitleg.

ik kan maar een paar weken op een jaar vrij maken. Heb je een aantal tips ivm organisaties waar je met mee kan?
Ik hoop dit jaar nog de cursus te doen (als ik vrij kan krijgen tenminste)
vince  18 Sep '05, 16:32
 
 
je kunt misschien bij ons nog terecht (adventure club), maar dan moet je wel eerst een initiatorbrevet halen. andere organisaties vind je ten overvloede op deze site...
fastsiegie  19 Sep '05, 08:01
 
 
nog een vraagje en dan laat ik je gerust.

Wat raad jij aan je opleding hier op een kunstbaan doen of een weekje met Allerheilingen naar het buitenland.
vince  19 Sep '05, 21:19
 
 
tsja... ik ga al-tijd liever naar 't buitenland; 'k krijg altijd een snotneus van die kunstsneeuwpistes. ook qua intensiteit is het niet te vergelijken. toch kan dat een tweesnijdend zwaard zijn: als je iemand bent die onder stress beter presteert, leg dan de cursus af in één week, ben je iemand die het beter doet als het rustiger is, ga dan naar een kunstpiste-opleiding. die is dan wel gespreid over meerdere weken, wat je de mogelijkheid geeft ertussen nog wat "bij te skiën". de tofste ervaring is zeker een cursusweek in 't buitenland.
fastsiegie  20 Sep '05, 14:41
 
 
ja,

Het buitenland trekt mij ook wle aan alleen komt wel duurder uit dan hier in België en ik moet zeggen geld speelt momenteel wel een rol.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.