Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
varc  23 Apr '08, 19:39
 
 
tijdens de paasvakantie zaten we in Leysin. De kinderen volgden daar les. Kijk maar eens hoe het er daar aan toegaat...
http://www.youtube.com/watch?v=tazNJJXIikg
Hopelijk is dit een uitzondering
 
Reacties op bovenstaand topic:
saiko  23 Apr '08, 19:43
 
 
zotte dingen.. tzal wel geen aanmoedigend tikje geweest zijn..
nuja, zolang er geen trauma nablijft is't ook al iets
gorex  23 Apr '08, 19:47
 
 
Bwa nog niet zovaak gezien maar ja twas ma met de handschoen tegen de helm ...
varc  23 Apr '08, 20:08
 
 
@saiko: allesbehalve een aanmoedigend tikje. En dan heb je het gebrul nog niet gehoord als de kinderen te vroeg afstappen. Trauma was er niet, maar was elke morgen met lood in de schoenen naar de les.

@gorex: "ma met de handschoen tegen de helm". Sorry, maar dat mag geen excuus zijn dat het MAAR met de handschoen is.
saiko  23 Apr '08, 20:13
 
 
gelukkig dan maar.. ikzelf had indertijd een vriendelijke moni, maar toch half trauma hoor
paar keer tijdens de eerste lessen skien dicht bij ravijn gekomen.. mocht telkens de moni roepen, en m'n frans was toen nog allesbehalve goed
Mss daarom ook dat ik nu minder happig ben om terug te beginnen
gorex  23 Apr '08, 20:17
 
 
@Varc,

wil toch even meedelen dat je als moni een zware verantwoordelijkheid hebt en bij zo'n zetellift de eerste keer van alles kan fout lopen. Soms durft een mens zijn geduld dan boven is te verliezen en uit te vliegen. Kheb al genoeg accidenten zien gebeuren op zo'n zetellift, knie gans verdraait door een kindje dat niet goed uitvoerde wat je hem al 100 keer had gezegd.

Ik keur deze reactie niet goed van die monitor,...
fritzz  23 Apr '08, 20:23
 
 
die skileraars van tegenwoordig eh allemaal crapuul :p
varc  23 Apr '08, 20:26
 
 
@Gorex: ze zaten niet op een zetellift hoor, gewoon aan een simpele sleepkabel (je ziet hem in de video op de achtergrond)
gorex  23 Apr '08, 20:33
 
 
This al even geleden dat ik leysin nog is heb gedaan dusja gokte maar waar het kon zijn.

Laten we zo stellen dat een reactie als dit zeker en vast niet gepast is als ski monitor.
fritzz  23 Apr '08, 20:34
 
 
idd, waar den berneuse bovenkomt geinproviseerde beginnerspiste zo. is daar vrij plat die mannekes kunnen daar nergens heen hoe ze ook glijden. dus vrij veilig wel, ale als er netten of sneeuwmuur gebouwd staat ewa verder ma das meestal zo
gorex  23 Apr '08, 20:39
 
 
Hmm ik heb alles geleerd beneden in leysin en dan de pistes pas op maar ja das ook al efkes geleden...
wakko  23 Apr '08, 23:07
 
 
Haha, ik heb mezelf toch nog nooit zo les weten geven. Ik denk ook dat niet echt helpt. Ik ben meer iemand die op de zachte manier lesgeeft en alles duidelijk probeert voor te doen.
dieter1080  24 Apr '08, 00:33
 
 
fritzz hebt gij diene herkent?
anders moeten we ne keer aan esther vragen wie da was
varc  24 Apr '08, 08:34
 
 
@dieter en Fritz: ze heet Laure-Anne als ik me niet vergis. Esther was blijkbaar niet beschikbaar tijdens de paasvakantie
schussboelie  24 Apr '08, 09:53
 
 
Allé, ik zal hier eens ne knuppel in 't hoenderhok gooien. Ik wil/kan me niet uitspreken over de manier van lesgeven want daarvoor zien we te weinig in het stukje film maar ik vind dit toch vrij onschuldig hoor.
Ik denk niet dat het thuishoort in een cursus tot skileraar om te leren hoe een klap uit te delen, integendeel zelfs.
Maar af en toe hebben kinderen toch een dwingende hand nodig en moeten ze eens op hun plaats gezet worden.

Ik herinner me mijn stages nog tijdens mijn LO opleiding waar kinderen van 6-7 jaar in de eerste les al tegen mij zegden: "Ge kunt mij toch niks maken, en durf mij maar niet aan te raken!"

Ondanks het feit dat dit eigenlijk voornamelijk in de privésfeer thuishoort ben ik toch een lichte voorstander van de pedagogische tik.

Ik wil nog eens verduidelijken, ik heb het niet over die skilerares en haar manier van lesgeven, noch over het feit of het in deze context gepast was of niet, enkel over het feit dat je volgens mij een tik niet zomaar kan bestempelen als ALTIJD onterecht, gewoon omdat het een tik is.

Laat maar komen, zeg me eens hoe politiek oncorrect ik ben!
varc  24 Apr '08, 10:21
 
 
@schussboelie: hup, knuppel terug
nee, een tik is inderdaad niet altijd onterecht, maar je haalt het zelf aan: dat is privésfeer. Het is niet aan een leraar om een kind te slaan (en om te brullen: vous êtes nuls!). Misschien moeten deze monitoren zich maar eens afvragen hoe het komt dat kinderen even afgeleid zijn. Lessen niet boeiend genoeg? Dit zijn hier hummeltjes tussen 4 en 7. Kinderen van die leeftijd kunnen zich gewoonweg nog geen 2 uur aan een stuk volop concentreren. Als je daar als lesgever geen begrip voor kunt opbrengen, moet je ook geen les geven aan kinderen.
fritzz  24 Apr '08, 11:48
 
 
idd esther zit met pasen steeds in Les 2 Alpes.
niels  24 Apr '08, 13:09
 
 
Dit gaat de pedagogische kant op

Ik ben een tegenstander van eender wel fysiek geweld (ook al stelt het weinig voor) in de context van straf. Er zijn zoveel betere manieren om kinderen te begeleiden, of op hun plaats te zetten wanneer nodig.

Met belonen ga je steeds meer bereiken dan door te straffen, onderzoek bewijst dat, en de supernanny (cfr vtm-reeks) moet dat wekelijks nog uitleggen aan ouders van probleemgezinnen. Schijnbaar begrijpen heel weinig mensen dat... Het is dus juist maar een kwestie van aanpakken.

Dus samenvattend
1. Ik ben tegen mot geven aan kinderen / pubers / adolescenten / volwassenen / eigen iedereen.
2. Als die motten dan nog is door derden gegeven worden, dan vind ik het meer dan ongepast, en onacceptabel als ouder om dat te aanvaarden.

Verder kan ik mij volledig vinden in de verklaring die varc met ons deelt in zijn laatste posting, namelijk kinderen zijn er niet om doodbraaf stil te staan, kinderen leven in een andere wereld als ons (cfr. afgeleid zijn), het is voor hen een ontdekkingsreis vol leuke maar vooral nieuwe dingen. Als lesgever hoor je zoiets te weten, en hoor je daarvoor derhalve ook begrip op te brengen.

Men kan het kind toch niet verwijten dat het een kind is, en handelt als een kind?

Zo bezie ik het...
saiko  24 Apr '08, 13:12
 
 
heel juist speen!
en voor wie geinteresseerd is om er meer over te lezen/leren, ik kan je een boek aanbieden: 'opvoeden is een groeiproces'.. heel interessant allemaal, om zeker eens over na te denken!
007  24 Apr '08, 16:45
 
 
op strafkamp naar leysin het is eens iets anders....
gorex  25 Apr '08, 00:58
 
 
Ow speen ik zal het gerust dit weekend is bespreken dit weekend met u over opvoeding van kinderen en belonen, als chiroleider merk ik maar al teveel hoe kinderen fout opgevoed worden dezer dagen...
niels  25 Apr '08, 10:55
 
 
Cava gorex,

In mijn KLJ tijden heb ik ook een tijdje leider geweest, en ge leert inderdaad veel uit zo'n dingen, tenminste als de begeleiding van bovenuit goed zit...

Wie had gedacht dat we het over zo'n serieus onderwerpen zouden hebben vandaag of morgen :-p
mg  25 Apr '08, 11:34
 
 
Was da niet gewoon een manier van lesgeven om de joeng terug naar boven te leren stappen?! Of zat er een wesp op haar helm?Of had ze just ne scheet gelaten en stonk het wat?
fritzz  25 Apr '08, 11:38
 
 
mg heeft het raadsel opgelost.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.