Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Skimonitor - Skileraar >> Technische stage e.d. [ Zoek in het forum ]
anouk  05 May '08, 17:21
 
 
Hey,

Ik ben dol op skiŽn!!! Ik ski al sinds ik 3 ben en ben nu 16. Telkens 1 weekje maar per jaar met de hele familie, waarvan 6 skischool. Dus ik ski goed maar puur recreatief en ken eigenlijk geen "skitermen". Ik kan dus niet echt goed zeggen of ik bijv. op de juiste manier parallel kan skiŽn. Aangezien ik echt gek ben van skiŽn wou ik meer dan maar 1 keer per jaar gaan skiŽn. Ik dacht een technische stage te volgen en zo mijn stijl te verbeteren. Als dit me bevalt zou ik eventueel wel voor initiator gaan(Voor zover ik er iets van versta kan je dan gratis mee(zonder ervoor betaald te worden, waar ik geen problemen mee heb trouwens))
Enfin ik heb zowat alles gelezen op deze site, en dus ook op www.vssf.be en www.bvsi.be bezocht. Vssf is voor mij al uitgesloten want ik ben nog maar 16 en dan zou ik nog 2 jaar moeten wachten. Dus bvsi worden denk ik maar nu vond ik ook iets op de site www.snowsportsaccademy.be. Wat moet ik nu kiezen? Waar de stages(liefst in het buitenland)plaatsvinden en hoeveel ze kosten is me niet echt duidelijk. Zijn er meerdere mogelijkheden? En zijn dan de kosten en wat wel of niet inbegrepen is telkens verschillend? En omdat ik het zelf moet betalen is dit wel vrij belangrijk

M.v.g.

Anouk
 
Reacties op bovenstaand topic:
gorex  05 May '08, 17:27
 
 
Ik weet dat je technise stages bij JOSK hebt, dit is dan direct een organisatie dat skireizen organiseert. Dus kan je doorstromen als skileraar tijdens de vakanties. We allemaal onbetaald natuurlijk (skipas en hotel wel enzo). Tschijnt zijn die stage's nog goed bij JOSK. Levert je wel geen diploma op. Ma ik denk dat je ook 18 moet zijn dat weet ik niet zekers...
karolien  05 May '08, 17:37
 
 
Anouk, ben zelf 17 en heb me herfst mn stage initiator gedaan bij BVSI. daarvoor hebk me BVSI 2 technische stages gevolgd en kmoet zeggen da was echt wel goe! ge skiet daar meer dan da ge slaapt dus...
1 oplossing ... via CM technische stage!!! da is me instructeurs van BVSI. Wel snel zijn want da zit rap vol, er zijn ook meestal 5 of 6 groepen dus lessen zijn steeds op uw eigen niveau!
da is dus in de kerstvakantie (naargelang leeftijd de 1ste of 2de week), inschrijven kan vanaf begin september dachtk ... das dan via www.kazou.be
laat mij weten hoe het was als ge zou gaan!
anouk  05 May '08, 18:36
 
 
Hey Karolien, Euhm(domme vraag wss) maar wat is het verschil tussen BVSI 1 en 2? Of bestaat er geen 1, want daar heb ik nog niet van gehoord?
En wat is het verschil tussen een technische stage volgen bij cm of bij BVSI?

'Meer skiŽn dan slapen' - das iet vr mij

anouk
karolien  05 May '08, 19:15
 
 
ik bedoelde dat ik 2 technische stages daarbij gevolgd had dus niet bvsi 2.
en da van de cm zit zo. omda ze de jeugd willen 'aanmoedigen' om monitor te worden (zoda wij, skimonitoren, ni zouden uitsterven) heeft bvsi me cm afgesproken om dus goedkope reizen te leveren wa dus technische stages zijn waarbij je ganse dag les krijgt van BVSI-instructeurs en 's avonds animatie van CM, das trouwens echt plezant znne! khoop da hierbij alles duidelijk is ... ge moet zien da ge da diploma zo rap mogelijk haalt, kan je in uw laatste middelbaar echt veel gaan skiŽn!!!
anouk  05 May '08, 19:38
 
 
AAh ja ok En idd dat zie ik wel zitten om in mn laatste jaar veeeel te gaan skien!!!!! Dus het verschil in curus is bij CM met veel meer spelletjes s'avonds en bij BVSI iets serieuzer ofwat?
Alvast bedankt voor de zeer interessante uitleg.
anouk
anouk  05 May '08, 19:49
 
 
Nog een vraagje heb jij een cursus in het buitenland gevolgd met BVSI en is CM ook in het buitenland?En waar dan?
karolien  05 May '08, 21:13
 
 
je begrijpt het ni zo helemaal.
CM en BVSI werken SAMEN!!!
dus CM organiseert de reis (verblijf, vervoer, eten en avondanimatie) en BVSI regelt de lessen.
BVSI is namelijk GEEN reisorganisatie maar een ski-vereniging!
De buitenlandse stages zijn normaal in Maloya, maar je gaat dan uiteraard in de omgeven grotere gebieden skiŽn. het verblijf was dan in maloya palace (miss.je wel bekend?) maar aangezien da nu is overgenomen om dr een chique hotel van te maken zal de bestemming wel elders liggen dit jaar. dus alle technische skistages van de CM met BVSI-instructuren zijn in het buitenland. (pas op! ze doen soms ook indoor een weekendstage maar dit is met intersoc, naar mijn mening minder goed dan BVSI)!
anouk  05 May '08, 21:32
 
 
AAAh ja, heel erg bedankt! Nu is me alles duidelijk! Dankje wel.
schussboelie  06 May '08, 20:40
 
 
Ge moet sowieso naar 't buitenland voor een technische stage.
't Is inderdaad zo dat ge met de VSSF pas de initiator kunt doen als ge 18 zijt (of toch uw diploma halen, je kan wel al op 17 de cursus volgen denk ik) maar de meeste (niet alle) laten toch pas monitoren toe vanaf 18.
Technische stages kan je ook bij de VSSF of via bij de VSSF aangesloten clubs al vroeger doen.
Ik heb met Nieuwjaar nog een technische stage gegeven voor de VSSF aan gasten van het OZ en die waren tussen de 16 en 18.
De technische stages van Josk worden ook door trainers van de VSSF gegeven maar zijn wel slechts 4 dagen. Iets korter maar dan ook wel goedkoper, tenzij je er twee na mekaar volgt natuurlijk

Keuze zat! Kijk een beetje naar wat je in de toekomst wil doen en/of met welke organisatie(s) en/of in welke gebieden je in de toekomst wil gaan lesgeven...
anouk  07 May '08, 17:15
 
 
Maakt het eigenlijk uit waar ik een technische stage doe? Uiteindelijk dient het toch enkel om je eigen stijl te verbeteren? Een technische stage hangt toch niet samen met initiator-opleiding? Als ik later moet kiezen waar ik verder ga voor monitor maakt het uiteraard wel uit bij welke vereniging omdat je niet met elk diploma overal kan lesgeven, juist? Ik zou graag in Oostenrijk lesgeven, moet ik dan een bepaalde vereniging kiezen of niet? Als BVSI en VSSF allebei daarvoor in aanmerking komen zou ik wss BVSI kiezen als ik het nog wil volgen in het jaar dat ik 17 word anders kan ik het ook evengoed bij VSSF volgen. Of is daar een verschil tussen?
karolien  07 May '08, 17:25
 
 
niveau initiator in belgiŽ is te laag om les te mogen geven in het buitenland, daarvoor moet je een cursus volgen oostenrijk zelf.
dit diploma is enkel geldig in BE en eigenlijk bij alle reisorganisaties, als ze maar monitoren nodig hebben.
2ski4fun  07 May '08, 20:02
 
 
Als je in Oostenrijk wil lesgeven moet je een anwšrter hebben. Dit kan eventueel via snowsportsacademy (www.snowsportsacademy) maar als je wat in het forum rondkijkt dan ga je hier zeker nog veeeel over vinden. het vordeel is dat je dit kan doen zonder ingangsexamen en vanaf je 16.
anouk  13 May '08, 19:57
 
 
Ik denk dat ik ofwel bij JOSK ofwel bij BVSI een technische stage ga doen. Maar ik moet eerst nog eens voor info bellen, want in de herfstvakantie kan ik wss al niet en in de kerstvakantie zeker niet(dan ga ik al skien!!). Dus zal wel zien, ook qua prijs eens vergelijken. En ik denk dan daarna ineens ook initator te volgen (bij BVSI wss) ofwel volgend jaar i d herfstvakantie.

Dus om in het buitenland les te geven moet je ofwel anwšrter hebben ofwel minstens instructeur bij BVSI?
fritzz  13 May '08, 20:48
 
 
met in het buitenland lesgeven bedoelen ze bij de plaatselijke skischool zelf eh voor alle duidelijkheid..
broecki  13 May '08, 22:14
 
 
Ik hoop dat ik het juist schrijf maar kijk eens op deze site http://www.sbssv.at.
Dit is de site van de Ski school Salzburg. Die organiseren verschillende cursussen anwšrter (initiator) in Kaprun.

Reken op 10 dagen cursus + 1 of 2 weken lesgeven in een ostenrijkse ski school om uw cursus volledig te maken en in de jaren nadien de nodige bijscholing.

nadelen JOSK, STAES, ..., VSSF, BVSI:
Niet internationaal erkend, enkend de hoogste graden, dus geen les geven in oostenrijk, frankrijk, enz, behalve als ze er te kort hebben of je een kruiwagen hebt. Kostprijs ongeveer evenveel.

Als je natuurlijk enkel voor Belgische reisorganisator wilt lesgeven zijn de Belgische cursussen voldoende.Ik geef al een aantla jaar les bij Staes maar wilt nu voor mezelf net dat tikje meer.

Bij snowportsacademy moet je ook eerst een cursus van 1 week volgen (basis) voor je aan de initiator (anwarter) bij hun mag beginnen (soort toelatingsproef). Deze cursussen gaan ook door in Kaprun. Als je wil kan ik je hun mail even doorsturen als je wil.

Ben zelf ook aan't puzzelen vandaar deze lange lijst. Voor meer info aarzel niet.
schussboelie  13 May '08, 22:20
 
 
de A trainer van de VSSF wordt toch overal aanvaard hoor, ook in Frankrijk, Oostenrijk en ItaliŽ.
Het duurt alleen lang en 't kost nogal wat geld om daar te geraken...
anouk  14 May '08, 13:50
 
 
De site http://www.sbssv.at is wss heel interessant maar het enige probleem is dat ik nog maar net bijna 1 jaar duits achter de rug heb. Dus ik kan onmogelijk nu al duitse cursussen volgen. (snowsportacademy kan dus ook niet)

Op dit moment kan ik ook maar enkel in de schoolvakanties meegaan natuurlijk en ik dacht gewoon met een of andere belgische oragisatie (heb nog geen idee wie,...(?), heb er nog niet naar geÔnformeerd) mee te gaan om les te geven aan kinderen(?).

Dus welk diploma(van BVSI) moet ik nu minstens hebben om met een reisorganisatie, kzeg nu maar CM bijvoorbeeld, mee te mogen?

Duits kan ik toch nog niet dus moet ik niet in een plaatselijke skischool lesgeven.
Later is het goed mogelijk dat ik voor een langere periode wil lesgeven en dan zal ik al beter Duits kunnen ( zit in een talenrichting, dus de basis zal ik wel kennen)
matthias  14 May '08, 14:54
 
 
Met initiator bvsi of vssf kan je bijna bij iedere reisorganisator aan de slag om kinderen te leren skiŽn.
Met de CM (intersoc) hoef je zelf geen diploma initiator te hebben. je moet enkel deelnemen aan een weekend in september op een indoorpiste.
Ze hebben ieder jaar skimonitoren te kort als je een paar weken voor de vakantie belt is er nog een grote kans dat je mee kan zonder dat je enig diploma hebt.
fritzz  14 May '08, 17:45
 
 
bij de CM moet ge allens ni kunnen skien om daar les te mogen geven...
timmer  14 May '08, 22:14
 
 
dus als je wil lesgeven zonder een diploma te moeten hale.. moet je bij de CM zijn?
fritzz  14 May '08, 22:18
 
 
inderdaad en als ge sjans hebt en ge kunt ze overtuigen da ge kunt lesgeven en skien moet ge zelf da weekend ni meedoen, die da die monitoren aanwerven gaan zeker niet voor de kwaliteit als lesgever ofzo ze maar zien dat eerder als nen babysit op de piste
ze steken daar soms nogal wa tussen ze
anouk  14 May '08, 22:21
 
 
Hmm das wel handig eigenlijk, haha
timmer  15 May '08, 09:24
 
 
haha babysit op de piste.. zo kan je het idd wel bekijken dan
go4snow  21 Feb '09, 17:51
 
 
Ik heb eerst bij de vssf cursussen gevolgd en ben dan overgeschakeld op het Oostenrijks systeem. Als je het mij vraagt laat al die Belgische organisaties zijn wat ze zijn en volg een curcus bij de Oostenrijkse , Zwitserse of Franse skischool.

Toen ik met mijn opleiding begon in Oostenrijk trok mijn Duits echt op niet veel. Het zijn steeds dezelfde termen die terug komen, dat valt best wel mee.

In Oostenrijk zou ik gaan voor sbssv.

succes met je zoektocht!
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.