Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> Sportura ??? [ Zoek in het forum ]
cucaracha  14 Oct '05, 13:25
 
 
Hey,

We zijn een groep van een 8-tal mensen die deze winter naar Val Thorens willen gaan, met sportura. Is er al iemand met Sportura meegegaan, en hoe was die organisatie ?

Mercikes voor de reacties !!!
Capitàn Cucaracha
 
Reacties op bovenstaand topic:
bram  15 Oct '05, 11:24
 
 
Hey,

Wij zijn ondertussen al 4 of 5 keer met sportura meegeweest. 2 jaar geleden met hen ook naar Val Thorens. De organisatie is meestal zeer goed alleen moet je rekening houden met een nogal chaotische eerste en laatste dag. Zij proberen alles steeds goed te regelen maar soms zijn de groepen zo groot en zijn ze met te weinig reisbegeleiders. Indien je met de bus van sportura gaat dan moet je de eertse en laatste dag wel lang wachten vermits je pas de eerste dag in de namiddag op je appartement mag en de laatste dag moet je er om 10u uit zijn de bus komt evenwel 's morgens aan en vertrekt op zaterdag pas 's avonds. Indien je catering hebt bijgeboekt verwacht hier dan niet veel van, dit zijn vacuum gezogen pakjes die je au bain marie moet opwarmen. smaken verschillen maar meestal is dit niet echt haute cuisine. Wat de appartementen betreft in Val Thorens moet je rekening houden met het feit dat deze zeer klein zijn doch van alles voorzien. Vermits Val Thorens op een serieuse hoogte ligt moet je wel rekening houden met eventuele extreme weersomstandigheden. Het is en blijft evenwel een topbestemming en les trois vallées is een supergebied! Dus sportura is echt wel aan te raden hoor.

Groetjes
cucaracha  17 Oct '05, 00:05
 
 
Tx Bram voor de uitgebreide reactie. Ben ook al 2 x naar Val tho geweest, waarvan 1x in januari. En hell yeah, das koud .

Als er nog reacties zijn, of dingen waar we best wel op letten bij Sportura, laat gerust weten. Merci !!!
vince  17 Oct '05, 09:59
 
 
zoals den bram zegt, misschien niet teveel verwachten van het logies (kwestie van ruimte - maar dat ligt niet aan sportura, alle franse appartementen zijn zo klein daar) en als je die foodpack nog kunt afbestellen: doen!

ook de eerste en laatste - dag - kwestie kan ik bevestigen; tsja... het is de club med niet hé. maar als je er komt om te skiën is alles wel ok.

... en tenslotte zit je dan toch in "val tho", "chichi" bestemming eerste klas, voor een interessante prijs - en dat vind ik de grootste verdienste van sportura.
vince  17 Oct '05, 10:01
 
 
ah ja, en als niet je geïnteresseerd bent in hitsige engelse meiden van 16-17 jaar moet je vooral niet in de Grotte du Yéti gaan rondhangen Jammer natuurlijk dat Sportura aandeelhouder is in de Grotte du Yéti, nu zul je wel moeten gaan... spijtig hé
cucaracha  20 Oct '05, 18:22
 
 
Bedankt voor de reacties !

We hebben vandaag geboekt bij Sportura (goeie infoverlening vóór de boeking trouwens).
We gaan naar Les 2 Alpes !!! Can't wait, nog maar 5 maanden !!!
scrat  20 Nov '05, 15:51
 
 
Ook enkele jaren met Sportura op wintervakantie geweest. Ook Val Thorens trouwens.
Bij Sportura krijg je niet alleen een goedkope reis, je krijgt er nog eens avontuur bovenop.
Zo krijg je een brief in de bus dat de bus een uur vroeger vertrekt terwijl dit niet zo is en de reisbegeleider er dan zelfs niets van afweet. Als je dan uw bus krijgt toegewezen blijkt dat deze te klein is (de bagageruimte althans) zodanig dat de skilatten en snowboarden mee de bus in moesten. Wees niet te snel op je gemak als er een aanhangwagen achter de bus hangt, plaats genoeg dat wel, maar je komt dan wel tegen dat deze plots op de rand van een ravijn staat en komt dit maar te weten als je al honderden kilometers verder bent. Zeer benarde situatie als je weet dat je eigen skimateriaal in die aanhangwagen ligt. Ze zijn er wel in geslaagd de aanhangwagen in zijn geheel naar België te brengen.
Eerste en laatste dag zijn inderdaad verloren dagen van wachten en chaos.
Het eten is persoonlijke keuze, met die vacuumzakjes: je kan er mee leven of niet.
Het servies in de kamer moest elk jaar aangevuld worden, dit dien je dan wel zelf in orde te brengen in het kantoor dat de kamer verhuurt. Als je meerdere kamers huurt is het zelfs mogelijk dat deze door verschillende agentschappen verhuurd worden.
Als je je eten klaarmaakt is het mogelijk dat er iemand van jullie groep de zekering in de elektriciteitskast moet tegenhouden dat deze niet afspringt. Een hele week lang want verwacht niet als je defecten gaat melden dat deze dan binnen de week worden gerepareerd.
En als je dan toch gaat, kijk de kamer bij aankomst dan eerst goed na en schrijf alle tekortkomingen zorgvuldig op, je krijgt trouwens een formulier om dit op in te vullen.
Ook was onze groep eens gesplitst om te gaan skieen. Maar een deel van de groep kon de eerste halve dag gaan skieen en de andere konden de laatste halve dag, die laatste halve dag is zelfs niet in orde gekomen. Handiger zou dus zijn als je zelf je skipas kunt bespreken.
De laatste busrit was de zwaarste: 26 UUR. Je vertrekt in Val Thorens met een defecte bus die in Les Menuires blijft staan. Van daar met een lokale bus, je kan je al voorstellen dat alle reiskoffers, skilatten en snowboarden ook meemoeten op zo’n bus, naar Lyon. Daar pikt een hmhm andere bus je op om naar België te rijden. De bus stopt nog maar in Lyon en de buschauffeurs gingen direct kijken wat er scheelde aan de motor. Ik dacht eerst dat ze met ons aan het lachen waren maar toen we vertrokken hoorde je direct dat het allesbehalve om te lachen was. De wiellager van de ventilator was stuk en hebben die er dan maar afgeslagen met als resultaat: een kwartiertje rijden, een half uur afkoelen en dit van in Lyon tot in Metz. Toen was de vierde bus er eindelijk en zijn we in 1 trek naar huis gereden.
Dit was ook de laatste keer dat we met Sportura hebben gereisd. Nu gaan we al een aantal jaar op eigen krachten. Boek via internet, neem je wagen of huur een busje ingeval van een groep. Het is echt niet duurder, het is PURE LUXE!
En als je toch gaat, schrijf alles goed op. Wanneer je thuiskomt zet je alles in een brief en je stuurt die naar Sportura op. Zo krijg je het jaar nadien 10% korting.
bartvl  21 May '06, 17:38
 
 
DOE HET NIET

Eerst in het kort: SPORTURA SUCKT

Nu wat meer uitleg:
Tijdens de Krokus vakantie van 2006 in Valmenier hadden we volgende problemen:1/ Bus vertrok in Gent zonder alle inzittenden. 2/ Bij aankomst moetsen we alle bagage achterlaten in een garage, waarna we een halve dag niet meer bij ons spullen konden. 3/ Ons chalet was dubbel geboekt 4/Op weg naar huis hadden we EEN KLEINERE BUS dan tijdens de heenreis, hierdoor lag de bagage in de middengang: SUPER ONVEILIG
4/Er was nooit iemand die zijn verantwoordelijkheid opnam, steeds werd verwezen naar ' de mensen thuis hebben beslist dat ... '
Betaal 50 Euro meer en je hebt wel een echte oragnisatie... SPORTURA SUCKT, NOOIT MEER
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.