Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> Nieuwe ski's---> welke? [ Zoek in het forum ]
jamke  07 Jun '08, 19:46
 
 
Ik ben van plan om me nieuwe ski's te kopen,
ik weet alleen nog niet welke. Ik kan ze via snowsports academy met korting kopen en van degene die ze aanbieden spreken mij deze wel aan:

Salomon Xwing Fury
Salomon Xwing Tornado TI
Atomic Nomad Black Eye
Head Xenon Xi 10.0
Elan Speedwave 14
Elan Magfire82 Magma

Voor alle duidelijkheid, dit zijn de modellen van 2008. Wat ik zoek is een ski, die zich goed kan handhaven op alle gebied, waar ik dus mee over de piste kan knallen en waar ik offpiste ook wat uit de voeten kan. Mijn voorkeur gaat uit naar de Elan speedwave, maar de Atomic nomad is ook een goede ski. Iemand ervaringen hiermee? of tips?
 
Reacties op bovenstaand topic:
wakko  07 Jun '08, 22:39
 
 
Timo en Nicolas hebben de skitest van wintersportgids meegedaan. Maar ik weet niet ofdat ze ook de gewone skis hebben gedaan.
jamke  08 Jun '08, 19:50
 
 
tjah, een goede twintip met piste eigenschappen zie ik ook wel zitten
scratch  09 Jun '08, 19:16
 
 
Twintip da vrij goed is op piste... kzou zeggen , K2 Extreme, das de opvolger van de Public Enemy.

Als ge een twintip pakt bij de race merken zit ge ook goed op de piste, maar das toch echt ni mijn favourite (zoals elan enzo)

De beste ski waar ik mee geskied heb op de skitest is de Head JonOlsson pro model (de ski m de hete griet op) Dies echt goe

mazzel
jamke  09 Jun '08, 21:48
 
 
hmm, tjah, ik ga het gewoon bij de allmountain ski's houden denk ik, aangezien ik verder wil gaan in mijn skicursussen (oostenrijk) heb ik toch een degelijke allmountain ski nodig denk ik zo
papie  12 Jun '08, 22:54
 
 
Ik heb zelf de Elan speedwave 12, maar heb voor ik hem kocht ook de speedwave 14 geprobeerd. Ze waren vrij aan elkaar gewaagd maar de 14 is duidelijk die nog iets hardere ski.

Als je van veel power onder je voeten houdt kan ik deze ski zeker aanbevelen. Ze ware beide lekker wendbaar maar toch stabiel torsiestijf op hoge snelheid, ideaal als allmountainski. Geweldig om mee te speedcarven. Ik gebruik ze ook om les mee te geven.

Grtz
jamke  15 Jun '08, 17:59
 
 
ja, dan zal het hoogstwaarschijnlijk elan worden denk ik. Die magfire 12 heeft ook een cool design
fastsiegie  19 Jun '08, 20:23
 
 
Hey,

Ik ben afgestapt van n ski voor alles. Is uiteindelijk van alles net niet goed genoeg. Heb mij uiteindelijk een slalomskietje aangeschaft en een paar poedertwins de seth vicious.

Als je in Oostenrijk verder wil gaan zou ik niet direct met twins aankomen. De ausbilders zijn meestal nogal race minded, riesentorlauf till u die. pfff Vindt ze toch wel een beetje achter lopen op de nieuwe evoluties in het skien soms.
just my 2 cents...

Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.