Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
edelweis  20 Oct '08, 14:07
 
 
Zoals eerder gepost, verbleef ik deze zomer een week in Mühlbach en had onze gids het over een beklimming (met zekeringskoord) van de top van de Hochkönig 'die goed te doen was'. Is dat een klim die jullie begeleiden en wat zijn de vereisten qua fysiek, conditie? Is dat op een dag te doen? Hoeveel meter klim? Op welke hoogte start de klim en hoe geraak je daar? 't is maar om me voor te kunnen bereiden of ook niet
 
Reacties op bovenstaand topic:
vince  20 Oct '08, 14:41
 
 
Uw gids (Rupert zelf? kan t bijna niet geloven) had het waarschijnlijk over de befaamde klettersteig Königsjodler. Dit is een behoorlijk technische en vooral zeer lange klettersteig die heel wat ervaring en uithoudingsvermogen vergt. Wij nemen enkel ervaren klimmers mee naar boven. De Anstieg duurt de eerste keer zeker een goede 5 uur (= 5 uur onafgebroken klimmen aan 90° en vaak met overhang).

Ik raad de Königsjodler zoveel mogelijk mensen af- elke zomer moet onze Bergrettung handenvol vollidioten van de berg afhalen omdat ze opeens "bang zijn" of "niet meer kunnen".

DUS: als je niet reeds VEEL klimervaring hebt, blijf er van weg. alstublieft!

Bovendien wordt de Jodler waarschijnlijk tegen volgende zomer weggedaan, omwille van enkele gerechtelijke besluiten...
edelweis  21 Oct '08, 10:23
 
 
Je hebt me overtuigd, geen 'overhang' voor mij - 'k heb al schrik bij 't gedacht alleen . Zoals Rupert (yes himself, toffe gast) het beschreef, leek het meer op een steile wandeling waar je jezelf kon zekeren. Maar dus niet. Ik ben helemaal geen klimmer; nu en dan ga ik wel indoor-klimmen maar dat is niet te vergelijken met outdoor.
Het zal dus bij een meet en greet blijven volgende zomer in de bar van het hotel. Ik denk dat ik jullie shop zag schuin over het zwembad?? maar alles was daar pottoe, evenals de meeste zaken in het dorp op de supermarkt na... als je niet ging wandelen, viel er eigenlijk niets te beleven. Die rustdag was dus echt een rustdag
edelweis  21 Oct '08, 10:52
 
 
Mocht je Rupert nog eens zien, mag je hem altijd de groetjes doen van mij onder de naam 'der Vogelscheuche' - zo noemde hij mij omwille van mijn exclusieve wandelhoed (met ravenpluimen); ik was er in aug met organisatie De Vriendt uit Opwijk.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.