Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> reis naar grootste skigebied europa [ Zoek in het forum ]
chris  29 Oct '08, 17:15
 
 
Hi,
Ik wou tussen 7 tot 22/2 een singleskireis voor een week bij Skiworld boeken in Chatel, dat deel uitmaakt van het grootste skigebied van Europa "Portes du Soleil". 600 km over Frankrijk en Zwitserland. Hotel l'Escale Blanche ligt dan nog temidden de skipistes. Wauw. Er rijdt echter geen bus naar toe en met de trein is het moeilijk.
Ik zoek dus om mee te rijden van Gent naar daar. Ik boek dan gewoon mijn singlekamer. Jij, jullie kunnen dan gewoon ook bij Skiworld boeken. We maken dan deel uit van een groep, waar we beslist onze ski- of snowbordbuddies vindt. Ik ski tamelijk goed voor een niet supersportieve Belg uit Gent. Het is ook een All inclusive reis.De info kun je nog eens nalezen in de skiworld folder p 15 tot 17 of op www.skiworld.be Geef een seintje of je interesse of vragen hebt. we spreken dan nog eens af met alle geÔnteresseerden. Groetjes. Christian.
 
Reacties op bovenstaand topic:
koenforski  31 Oct '08, 19:01
 
 
Hey,

Als je daar een zogenaamde midweek-ski gaat, is er wel een bus van Skiworld ...
Als je echt langer wil gaan, moet je eens horen of je niet met de bus van de midweek kan vertrekken en met die van de aansluitende weekendski kan terugkomen ...
Alleen : het is meestal een probleem om de single-kamers te bemachtigen bij Skiworld

Koen
chris  11 Nov '08, 09:05
 
 
Hi,Koen,
Inderdaad is midweek met bus mogelijk. Midweek is 6 dagen skiŽn en 8 dagen met busreis. Lang genoeg. Ik ga toch 3 keer. Bovendien was er nog een single vrij. Dus heb ik geboekt van 14 tot 21/2/08 in l'escale blanche. Zijn er nog snownetters geÔnteresseerd ? T'is de moment. Er zijn nog maar een paar plaatsen vrij. We kunnen vooraf eens samenkomen in Gent. Reiscafť Mosquito of zo. Ik zoek nog 1 skireis te boeken. Tips ? Hotel op of aan piste (200 km) is wel een vereiste.
famimoni  11 Nov '08, 11:50
 
 
ben daar vorig jaar geweest.
als je meer dan 50km piste wil, moet je wel de skibus nemen. ik wil je wel verwittigen dat het hotel bouwvallig was, en het eten zeer slecht.
Op klachten wordt er gewoon niet gereageerd.
chris  11 Nov '08, 12:30
 
 
Oei,
Bedankt voor de verwittiging. T'is nu te laat. Ik maak er het beste van. En zoek zeker nog eens op hoe ik het best het gehele gebied van portes du soleil beski.Kan ook zijn dat het veel verbeterd is. Andere kok en zo.
famimoni  11 Nov '08, 13:02
 
 
om het skigebied te verkennnen : best vanuit het hotel naar dorp skiŽn, dan skibus naar Pre La Joux, van daaruit kan je alles verkennen. Terugkomen via Zwitserland, als er genoeg sneeuw ligt (want daar kennen ze nog geen kanonnen).
brecht83  11 Nov '08, 14:29
 
 
Ik ben er twee jaar geleden geweest, en sluit me volledig aan bij famimoni: minder goed hotel (het zwembad was gevuld met stoelen ipv met water om maar iets te zeggen), de keuken was van het niveau van de gemiddelde kotstudent, en de gevorderde skier gaat er zich gauw vervelen door tekort aan pistes. Om meer pistes te kunnen doen moet je inderdaad de skibus nemen. Ik meen mij ook te herinneren dat het gebied niet zo hoog ligt, waardoor niet zo sneeuwzeker. Langs de andere kant: vanop somige pistes heb je een prachtig zicht op het meer van GenŤve
chris  12 Nov '08, 18:51
 
 
Bedankt voor de tips. Is er iemand die ook iets positief weet te vertellen over Portes du soleil ? Ik ben er ooit geweest Morzine. we moesten dan ook eens een skibus nemen, maar die waren zo talrijk dat alles vlot verliep.
koenforski  12 Nov '08, 20:06
 
 
Misschien toch even een positieve reactie ook !Eerlijkheidshalve : ben nog nooit in het betreffende hotel geweest.
Maar anderzijds wel in bijna alle andere Skiworld-hotels. Ze zijn allemaal wat hetzelfde qua kwaliteit : BASIC , maar ik mag tot hiertoe zeker niet klagen (maar verwacht idd geen 4-sterren). Maar wel altijd proper ; en meestal ook goeie sfeer in de hotelbar !
Persoonlijk ga ik zeker nog terug met Skiworld ... Alpe d'Huez via Skiworld staat hoog op het lijstje voor deze winter !
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.