Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> Skibotten speciale maten [ Zoek in het forum ]
lappe  01 Nov '08, 15:39
 
 
Hallo, 'k ben nieuw hier en pas vorig jaar gebeten door de microbe. In januari in Zwitserland en shortski gedaan met de collega's, in maart zat ik daar terug met mijn vriendin ("Dit moet je eens meegemaakt hebben."). Sedertdien zit ik al de hele tijd te verlangen tot het nieuwe seizoen begint

Er is maar 1 iets dat de pret drukt : mijn vriendin heeft nogal gespierde kuiten en die passen niet in dat intersoc materiaal. Ze heeft een veel te grote maat moeten nemen. Niet echt veilig dus.

We wonen in zuid West-Vlaanderen, kent iemand in de ruime buurt een goede winkel waar ze goed materiaal verkopen ? Ook voor mensen die iets anders dan gemiddelde afmetingen van voeten en kuiten hebben ?

Zonder sluikreclame te willen uitlokken zunne ... Maar 'k weet echt niet waar we hiervoor naartoe moeten en 't is eigenlijk wel een vervelend probleem.

Alvast bedankt, Lappe.
 
Reacties op bovenstaand topic:
dieter1080  02 Nov '08, 11:05
 
 
nordica heeft redelijk brede botten,salomon ook
lange absoluut niet
zijn maar enkele pointers
matthias  02 Nov '08, 15:37
 
 
Ga eens kijken in de Sea & ski in Kortrijk of de Avventura in Gent.
Dit zijn zaken waar ze je zeker verder kunnen helpen.

Matthias
lappe  08 Nov '08, 17:34
 
 
Bedankt voor de de tips.

In de Sea & Ski gaan ze ons kunnen helpen. Ze hebben een soort skibot waarvan je de achterflap achteruit kan kantelen met een regelvijs. Allé, ze hebben die botten voor het eerst in hun gamma, ze gaan eerstdaags binnenkomen.

@Dieter : Te gek filmpje, die ode aan Bond

Grtz, Philip.
ploushke  08 Nov '08, 17:52
 
 
De vrouwen-skischoenen zijn meestal breder thv. de kuiten. Bij ons zitten iets gespierdere kuiten in de familie. Nordica heeft ook goede skischoenen for the ladies...
Persoonlijk ken ik maar 1 winkel in het W-Vlaamse gebied: United Brands in Veurne. Vriendelijke mensen die je zeker kunnen verder helpen Toch heb ik precies altijd een voorkeur om skischoenen in gespecialiseerde winkels te kopen in het buitenland.
In Tignes: Nevada (is een podoloog die ENKEL en ALLEEN skischoenen verkoopt). Hetzelfde voor 'Au pied des pistes' in Les Menuires. Zij hebben meestal skischoenen voor de 'speciale gevalletjes' ook...
Je ziet maar. Allesinds succes met je zoektocht en laat weten welke het geworden zijn
mogulgertje  10 Nov '08, 00:11
 
 
Eventueel ook effie kijken voor een op maat gemaakt zooltje.
Gespeciliseerde handelaars (lees podologen) kunnen dit voor u maken.

vb
http://www.boot-doc.com
http://www.sidas.com

Heb er net eentje besteld van het type Bootdoc bij Sportshop Hangl in Samnaun. http://www.hangl.ch
Kan u binnen enkele weken hier meer over vertellen of het beter is als mijn huidig Conformable zooltje.
lappe  18 Jan '09, 16:16
 
 
Hallo,
vandaag voor de 2-de keer naar ice mountain gegaan om de botten te testen. Dit zijn ze dus geworden : Lowa AC 80 Air LS.

De eerste keer had mijn vriendin één bot op walk- & 1 op ski-stand staan . Deze keer hebben we dus beter opgelet en ondertussen hebben we ook betere kousen gekocht. Nu heeft ze toch nog altijd een beetje last van tintelende tenen. Dus we gaan ook nog moeten kijken voor zo'n zooltje.

Anders is ze wel redelijk tevreden. Ze knellen nog een beetje aan haar scheen maar ze moeten zich waarschijnlijk nog zetten. En altijd leuk als je je eigen maat kan dragen ipv van 9 (yep, negen) maten groter ...

Bedankt voor de tips !
En veel ski of board plezier gewenst !

Grtz, Philip.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.