Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
stijnn  01 Dec '08, 19:51
 
 
Hallow,

Enige twijfel hier voor nieuwe slalom ski. Ik denkt zoiets als elans sl of slx of de head i supershape magnum. Nog voorstellen? Ben zelf 1,81m. Officiele lengte slalom ski is 165 of toch voor 170 gaan? Kom van salomon crossmax 178cm en wil nu iets specifieker voor slalom.

Merci!
 
Reacties op bovenstaand topic:
brecht83  02 Dec '08, 11:05
 
 
Wat de SL of de SLX betreft kan ik geen advies geven, maar aangezien er zoveel volk op skiet in ons Belgenlandje neem ik aan dat ze zo slecht nog niet zijn
De SLX is wel sportiever den da SL...

Wat de Head Magnum Supershape betreft: ik heb zelf ook getwijfeld om die aan te schaffen voor de slalom. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de gewone supershape, die net iets smaller is onder de voet. Om enkel te slalommen denk ik dat die beter is. Als je daarintegen nog wat polyvalentie wil overhouden, kies dan voor de Magnum. De laatste zal beter zijn naast de piste en stabieler in grote bochten.
Weet wel dat de Supershape en de Magnum niet de echte slalommodellen zijn van Head. Dat is de worldcup ISL (max lengte 165).

Wat de keuze van de lengte betreft zou ik ook afgaan op het gebruik van de ski. Enkel slalom => ga gerust erg kort (165). Als het daarintegen je enige ski is of je wil niet enkel slalommen => ga gerust iets langer (175).

Veel plezier met de keuze en laat weten wat het geworden is h!
ski-outlet  02 Dec '08, 22:17
 
 
Stijn, wij hebben nog een paar Elan's SLX Race van vorig jaar nieuw incl. binding staan aan 399
www.ski-outlet.be

Misschien iets voor jou
vince  02 Dec '08, 23:28
 
 
nordica dobermann worldcup sl in 165.
pouckie  02 Dec '08, 23:43
 
 
voorstellen,ja zeker! den dynastar omeglass wordcup of stckli worldcup, mer een ski is toch nog altijd een beetje persoonlijke keus!ik vind elan niet super maar mijne maat wel,en voor de lengt echt kijken==>voor wat moet dit dienen!
veel plezier!
raimundo  04 Dec '08, 07:43
 
 
Iemand ervaring met Atomic sl 12, Fischer of iets dergelijk? Wat met de nieuwe slalomski van Elan met de waveflex in? Beter of minder dan de vorige Elan slx.
peteri  04 Dec '08, 16:26
 
 
Met de atomic sl 12 2 dagjes. Super op de kanten,stabiel maar enkel om mee door te skin en ni voor de ganse dagen mee ganse bergen te verkennen. Is wel meestal zo met slalomski's.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.