Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> nieuwe boots [ Zoek in het forum ]
filip  04 Dec '08, 00:32
 
 
dag iedereen,

binnenkort ga ik mij snowboardbotten kopen, de vorige 5 jaar heb ik steeds huurbotten gebruikt en mijn ervaring is dat ze nooit goed zitten en stinken:p.
Ik ga ze kopen bij sportina, want ik heb daar al veel goede commentaar over gehoord en ik woon er niet zo ver van.

Nu over de botten zelf, ik weet er niet veel van en daarom roep ik jullie hulp in. Ik ben niet echt een persoon voor het fun-park of off-piste, ik heb liever de piste met techniek en een probeersel tot carven. Is dat dan freeride?
ik dacht aan VANS ENCORE, wat denken jullie hier van? voordelen, nadelen?
En wat is een goeie prijs voor snowboardbotten? 150€? 200€?
En tot slot, waar moet je vooral op letten bij het kopen van botten?

mvg Filip
 
Reacties op bovenstaand topic:
filip  04 Dec '08, 00:37
 
 
nog iets vergeten: weet iemand of ze Vans verkopen bij sportina?
linde_schryvers  07 Dec '08, 22:34
 
 
hey,

ik snowboard al een seizoen of 4 met vans encore. K ben er heel tevreden van. Vorig jaar begaven de naden van het boa-systeem het. K ben terug naar de winkel gegaan om te vragen of het normaal was. Boots opgestuurd naar vans en k heb gewoon nieuwe gekregen! Ben dus weer goed voor enkele vakanties
filip  07 Dec '08, 23:05
 
 
@linde:
ahn dat is goed nieuws. En je hebt nog verschillende types bij vans encore, heb ik nu gezien, van 150€ en van 200€, welke heb jij en zou je mij aanraden? en wat voor snowboarder ben jij? piste? offpiste? en waar denk je dat ze het meest geschikt voor zijn?

alvast bedankt om te reageren.
zeno  08 Dec '08, 19:27
 
 
Ik ben ook op zoek naar nieuwe boots. Mijn oog viel ook op de Vans Encore, maar na het lezen van enkele reviews ga ik hier toch vanaf stappen. De 2 belangrijkste redenen hiervoor zijn.
1. De binding sluit overal even veel af, omdat je maar werkt met 1 boa sluiting. Zorgt op sommige plaatsen voor een gekneld gevoel
2. De meeste reviews hadden het over hun koude voeten. De bot zou niet voldoende warm zijn.

Daarom ben ik nu eens gaan kijken naar Vans Cirro. Deze zou geen last hebben van de 2 bovenvernoemde punten. Er zijn 2 boa sluitingen, één voor het bovenste gedeelte en één voor het onderste gedeelte. Geen last van koude voeten . Wel een pak duurder.... alhoewel dat ik ze nu gevonden heb voor 220 euro. Hopelijk ben je iets met de uitleg.

Grtz
linde_schryvers  08 Dec '08, 22:39
 
 
Hey filip,

Er bestaat volgens mij maar 1 type vans encore. Waarschijnlijk heb je een dure winkel en een goedkope gezien. Of anders is de goedkopere de versie van vorig jaar. Vraag het eens in de winkel, want als het gewoon het model 07-08 is zou ik hiervoor gaan. Ongeveer dezelfde bot voor minder geld.

Zeno, niet elke bot is is geschikt voor elke voet. Het boa-systeem op de encore is uit 1 geheel maar voor een normale voet mag dit geen probleem zijn. Heb je echte brede voeten of een hoge wreef (holvoeten) dan kan je idd beter voor een ander systeem gaan. En koude voeten? hangt natuurlijk ook af of je daar anders veel last van hebt. Je hebt wel de neiging om het boa-systeem harder aan te trekken (gaat natuurlijk veel makkelijker) en zo je bloedvoorziening af te spannen met als gevolg koude voeten.

Er zijn altijd voor en nadelen aan een bepaald type bot. Maar met een 'normale voet' en de juiste techniek zou ik toch voor de encore gaan en niet de duurdere cirro. Je moet natuurlijk ergens een lijn trekken in je budget.

K heb een van de eerste encore's gekocht, het systeem was maar net op de markt, maar ik ben overtuigd van het systeem en verander niet meer.

Waarvoor de botten geschikt zijn, tja dat hangt natuurlijk af van je voorkeur. Mij vind je vooral terug op de piste (freeride) en off piste. K denk dat de encore een iets soepelere bot is maar dat heeft natuurlijk het voordeel van comfortabel te zijn. K had vroeger stijvere botten en die hebben mij nooit kunnen overtuigen. Nu ja dan spreken we over 10 jaar geleden en de binnenzijde van de botten toen, is totaal niet te vergelijken met die van nu!
Dus volgens mij kan je er ook gerust het funpark mee in, maar echt ervaring heb ik er niet mee.

grtz
filip  30 Dec '08, 16:32
 
 
bedankt iedereen voor de reacties, ze hebben mij allicht wat wijzer gemaakt. Ik ben gisteren mijn botten gaan halen bij sportina, en het zijn niet de encore's geworden:p. De winkelier heeft mij wel 10 paar botten laten passen en dan heb ik gewoon voor de botten gekozen die mij het beste aan de voet zaten. Het boa-systeem (zoals hierboven reeds vermeld) span je inderdaad slechts op 1 plaats op en wegens mijn lange smalle voet was dit niet geschikt voor mij.

Raar maar waar, waren de goedkoopste botten deze die mij het beste zaten. En ben hier dan ook voor gegaan, het zijn de burton motto's geworden. Iemand ervaring mee? en hoe moet ik ze onderhouden?
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.