Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> aankoop freestyle skis [ Zoek in het forum ]
fuz  10 Dec '08, 00:11
 
 
Hallo,

ik speel met het idee om freestyle skis te kopen (twin tips dus). Ik heb nu Head XRC 1100 skis. Dat zijn heel zware maar naar mijn mening ook wel goeie skis zolang je op pistes blijft. Ik ben in ieder geval ineens veel beter gaan skien sinds ik niet meer huur, maar de deze heb gekocht (toeval of niet, ik ben er nog niet uit :p)

Ik heb buiten de groen en de blauw jumpkes en hier een daar een boardercrossje met mijn huidige skis geen ervaring in snowparks en in poeder kan ik wel beneden geraken, maar elegant is dat allemaal niet. Ik weet niet of dat enkel aan mijn skis ligt, misschien kan iemand hier dat beoordelen adh van het model?

Wat zou ik doen als ik mijn eerste stapjes in de snowparks zou uitbreiden? Een twin tip kopen die zogezegd "alles" kan, een all rounder en mijn huidige verkopen om niet te diep in mijn portemonnee te moeten? De verkoper van een winkel probeerde me daarvoor een Movement Thunder te verkopen. Maar ik loop nu zelf meer met de gedacht via sport-conrad.de een ski te kopen van 07/08 en meer een instap model, om het te leren... En mijn pisteskis te houden voor als ik eens wil vlammen en km's malen.

Paar vraagjes:
- wat zouden jullie doen in mijn geval?
- doen de boots veel ter zake?
- bindingen laten monteren, is dat altijd in orde als je dat door conrad laat doen? Hebben ze daar mijn schoenen niet voor nodig of kan ik dat altijd later wel bijstellen? Ook als die niet op een rail staan zoals bij mijn huidige skis?
- Zonder rail, gedraagt die ski zich dan goed als ze zwaar doorbuigt?
- Welke modellen raden jullie aan voor een freestyle leek?
- Andere raad?

Merci!
 
Reacties op bovenstaand topic:
polle  10 Dec '08, 11:14
 
 
Andere raad: lid worden van Freestyle Skiteam Airborne (zie:www.airborneski.be)
sir_switch  10 Dec '08, 16:19
 
 
- Als ik jouw was kocht ik inderdaad een allround twintip, die zijn meestal stijf genoeg om hard mee te vlammen op de piste. Als je een allround twintip koopt kan je die andere skis gerust verkopen denk ik, als je ze wilt houden kan je voor een goedkopere specifieke parkski gaan.
- Botten:je moet niet per se freestyle botten kopen, zolang ze maar confortabel zitten.
- Bindingen worden bij Conrad perfect gemonteerd. Gewoon de lengte van de bot in milimeters doorgeven en zeggen waar je binding gemonteerd moet worden. (true center of core center of ergens tussen de twee)
- Freestyle skis zij voorzien op doorbuigen, trouwens de rail hoort niet op de ski, de ski hoort op de rail!
- Allround: K2 Extreme (of Public Enemy want dat is hetmodel van 07-08 en die staat in aanbieding bij Conrad), Völkl Wall, ...
Freestyle: K2 Dissorderly, Dynastar trouble Maker, Salomon Suspect, ...
- Andere raad: Crashpants kopen!!!
fuz  11 Dec '08, 15:12
 
 
En welke lengten zijn "normaal" voor deze skis?
Ik ben zelf 187cm groot.
sir_switch  11 Dec '08, 17:41
 
 
180
j_rip  16 Dec '08, 15:25
 
 
Ja, als je die Public Enemy 07-08 voor een prikje kunt kopen dan moet je dat doen! ALs je hem niet meer vindt dan is er nog zijn goedkopere broertje de Silencer. (smaller, maar wel leuk, ik heb hem ook)
& anders een zoeken voor Armada (vraag maar aan Koen Speleman, zit hier ook ergens op het forum)
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.