Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> freestyle skibotten advies [ Zoek in het forum ]
gianni  14 Dec '08, 16:14
 
 
Denk dat ik nieuwe botten nodig heb ik heb altijd veel last van mijn scheenbeen, ik heb nu simple soepele basicbotten. Iemand die mij ne goei freestylebot kan aanraden? salamon spk of is er nog iets anders?...
 
Reacties op bovenstaand topic:
k2_dude  14 Dec '08, 16:46
 
 
Ik heb Nordica's speedmachine gekocht als freestyle botte. Kben der eigenlijk wel content van geen last of niks. Kheb de freestyle botte van Nordica ok aan gehad maar die zaten niet zo comfortabel, en die hebben een snel reagerende tip, dus als neerkomt van e jump en je leunt naar'n kant zijn ze rap weg snapte... Ge moet er is een paar aandoen vr te zien welk dat't beste zit natuurlijk.. Agent van technica hebbek ook aan gehad, maar die zat ok ni zo goe als de nordica's.. Dus hebbek daarvoor gekozen... Khoop da'k u we kunne helpen heb
squinten  15 Dec '08, 17:58
 
 
Maakt het zo eeb groot verschil uit? Gewone versus freestyle botten?
dieter1080  15 Dec '08, 19:24
 
 
freestyle botten hebben dikwijls een schokabsorberende zool om u landingen wa zachter te maken,hebben genen al te stijve flex in het algemeen en een goeie dikke velcrostrip om shin bang wa te voorkomen (me de landing uw scheen eerst naar achter en dan terug naar voor knallen me u scheen tegen den bot en believe you me da doe zeer)

ma belangrijkste van al, u botte moeten goe zitten
squinten  15 Dec '08, 19:31
 
 
Heeft een skibot geen hogere flex (90,100 etc.) en zijn ze daarom niet iets minder flexibel en beter om de ski te sturen etc.?

Ik ski zelf met de Tecnica Superfit mega 12. Beschikt over schokabsorptie, velcrostrip en ze zitten als gegoten. Dit zijn zeker geen 'freestyle' botten en doen hun werk meer dan behoorlijk in het park en daarbuiten.

Misschien wat kort door de bocht maar zijn deze FS botten niet eerder een modeverschijnsel en zijn de verschillen niet quasi-verwaarloosbaar?
dieter1080  15 Dec '08, 19:34
 
 
ge kunt perfect freestylen me u racebotten
het is een modeverchijnsel ja
ma me mijn gewicht is het wel nodig want als ik een flex wil van tegen de 90 moet ik anders bij de kinderbotten kijken
gianni  15 Dec '08, 19:41
 
 
Is mss wel een modeverschijnsel maar die spk's zien er toch heelemaal anders uit dan racebotten ze, binnen- en buitenschoen en dan heb ik het over dat leer da er op ligt. manier van aanspannen ook weer iets wat je niet terug vind op een racebot
dieter1080  15 Dec '08, 19:43
 
 
als ze goe zitten maakt het nie uit hoe ze vastgezet worden
squinten  15 Dec '08, 19:44
 
 
Qua design is het inderdaad iets totaal anders dan de meer kalssieke skibot. Kheb ze nog aangehad deze week. Qua prijs ook wel iets anders...
j_rip  16 Dec '08, 15:20
 
 
Zoals gezegd, de bot moet in de eerste plaats goed zitten...
Vind trouwens de freestyle botten van dit jaar op minder lijken dan voorgaande edities dus daarvoor moet ge het al niet doen. Verder is het nog het feit van; hoe skiet ge! Continu in park, beetje afwisseling, racer etc.
Heb nu de Hawx 110 aangeschaft en kan daarmee overal een beetje uit de voeten. Heb ook de racebot van Atomic aangehad en zat zalig, maar door de stand en harde flex vreesde ik er een beetje voor dat ik te snel zou verzuren. En ja, dan heb je de rest van uw skidag er ook nie veel plezier meer aan h. Heb ook nog een freestyle model aangehad en wat andere series van andere merken en die waren snel van de voet want daar had ik nix van steun aan.
Dus overweeg de keuzes goed
moortje  30 Dec '08, 14:43
 
 
Je moet het begrip flex van een bot eerst even bekijken want sommige mensen zien dat nogal verkeer denk ik.

De FLEX slaat enkel op de hardheid van je binnenbot, hoe zachter die is hoe minder snel de ski reageert en hoe harder hoe accurater men moet skin. Een zachte flex in botten is er om bijvoorbeeld in the pipe een sloppy landing min of meer te corrigeren zodat je niet frontaal op je ... gaat. Voor pure freestyle moet je tussen de 60-80 blijven voor freeride sking 110-130 alles er tussen is zowat all round. Je moet eens in de winkel vragen naar een harde flex bot en een zachte, dan zul je zien dat de harde bot dikwijls aanvoelt als plastic en echt netjes aansnoerd. de zachte flex hebben een hele zachte bot die je kunt plooien, nadeel aan zachte flex is in diep sneeuw moet je echt veel meer gaan leunen dan bij harde flex.

Als je op zoek bent naar een echte freestyle bot kan ik je met enkel lof aanraden: Salomon CF Mission flex 70 met de MY customfit sport binnenbot die nog afgebakken kan worden voor prefecte unieke voetvorm. Dalbello is ook een superbot.

Zeer belangrijk koop je skibotten perfect op maat dat je met je tenen het einde van je botten voelt.
nicolas  31 Dec '08, 16:05
 
 
Ben het echt niet eens met wat er hier over freestyle skibotten staat eigenlijk ! De flex van de spk is 110 wat evenveel is als de racebotten daar ... De SPK is echt een supergoeie/comfortabele bot. En idd aangepast met schokabsorberend materiaal en aangepast lip van de schoen waardoor de gekende shinbangs minder of zelfs bijna niet mee voorkomen. De twee buckels aan de bot bezorgen helemaal geen last. Het is eerder makkelijker want je moet er maar 2 sluiten. In de SPK zit er ook een vetersysteem waardoor de binnenbot zo goed als perfect kan aansluiten an de vorm van je goed wat weer voor extra comfort EN controle zorgt. Er is ook wat meer ruimte aan de tenen dan een traditionele skibot ook weer voor extra comfort en een niet zo opgesloten gevoel te hebben. Ik heb afgelopen week ook snowboardbotten aangehad en ik was comfortabeler in mijn SPK's!! De verschillen zijn dus zeker niet verwaarloosbaar. Ik denk dat niemand dat kan ontkennen als ze eenmaal met die botten geskied hebben. Het feit dat die botten er zijn is evenveel een modeverschijnsel als dat freestyle skien een modeverschijnsel is! Uiteraard zal de look wel veranderen maar dat doet kledij in feite ook. Ik vind het super dat Salomon een beetje inoverend is en de klassieke ( toch wel lelijke) skibot probeert te verbeteren!!

gianni  01 Jan '09, 13:08
 
 
Ben het volledig eens met u nicolas.
Heb vorige week de spk's gekocht en ben er echt tevreden van super confortabel en geen last meer van mn schenen ofzo...
Heb de spk's gekocht omdat dat den enige bot is dat speciaal ontworpen is voor freestyle/freeride.
Andere merken hebben ook fs botten maar zijn gewoon racebotten met aangepaste binnenschoen. En het verschil is echt enorm tegen over de spk's.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.