Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> Info Lech am Arlberg [ Zoek in het forum ]
driessy  29 Nov '05, 19:45
 
 
1) Kan iemand me zeggen of ik er kan op vertrouwen dat de meeste skipistes bij Lech op 9 dec zullen open zijn. Het is erg laat beginnen sneeuwen en voor ik boek wil ik toch wat zekerheid.
2) Langs waar rij ik het laatste stuk naar Lech?
- langs Memmingen-Bregenz-en dan via Egg en Bizau via Hochtannbergpass.
- langs Memmingen-Bregenz-Bludenz naar Arlbergpass
- langs Kempten-Reutte-Elbigenalp
- langs Kempten-via St-Anton naar Arlbergpass (lijkt me onlogisch)
3) Info over goed hotel of pension (***) steeds welkom, wel moet halfpension mogelijk zijn, niet alleen ontbijt. En niet te ver van dalstation gelegen.
 
Reacties op bovenstaand topic:
eeyore  30 Nov '05, 14:40
 
 
Hallo,
Wij gaan elk jaar met nieuwjaar skiën in Warth & Schröcken en daar ligt meestal meer dan genoeg sneeuw.
Lech is normaal ook sneeuwzeker, zoals gans Vorarlberg. Je kan dat natuurlijk nooit met 100% zekerheid zeggen. Je kan altijd eens kijken op de site van Lech, www.lech-zuers.at daar vind je alle info, ook accomodatie.
Wel rekening houden met het feit dat in Lech elke dag slechts een beperkt aantal skipassen verkocht wordt en het er vrij duur is.
De reisweg, zeker niet Kempten-Reutte-Elbigenalp, want de verbinding vanuit Warth met Lech wordt in de winter gesloten. Toch alleszins vanaf kerst. Ook de Arlbergpass is gevaarlijk, maar dat kan je opzoeken via de site hierboven. Normaal zal die nu nog wel open zijn. Je moet maar eens kijken op die site, daar vind je alle info die je nodig hebt.
skiingman  27 Feb '06, 12:29
 
 
hey driessy, ik zie deze topic een beetje laat maar zal toch even antwoorden
Begin december zijn nog niet zoveel pistes geopend in Lech. Pas vanaf half december worden meer & meer pistes geopend. Met de Kerst is steeds ALLES open (kom er al sinds 1987). In seizoen 04/05 ben ik een week voor de Kerst geweest en toen had ik het geluk dat het net die week veel gesneeuwd had en ook zo goed als alles open was. Als je dagelijks & veel offpiste wil gaan, dan ga je best pas in januari/februari/maart. Ben 1x eind maart geweest, dat was een hele week zon, 5° & papsneeuw in de namiddag.

Ik rijd nooit over Duitsland naar Lech, in het verleden vaak files & vertragingen gehad. Dus rijden wij via Luxemburg, Frankrijk, Basel, Zurich, Liechtenstein naar Lech... Dat is +/- 830km van mij (Tongeren). Op 8 uurtjes rijd ben ik dan daar.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.