Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> aankoop ski's vanaf start [ Zoek in het forum ]
bullitt007  02 Feb '09, 13:04
 
 
Hoi,

Vermits ik binnenkort op ski-vakantie ga, zoek ik nu deze keer zelf ski's en dergelijke aan te kopen. Ik heb al eens wat op internet rondgekeken en merk dat er heel veel verschil zit in de prijs van ski's afhankelijk van de winkel. Nu heb ik ook dit weekend in een winkel gehoord dat zij op die ski's de beste bindingen hebben.

Nu vraag ik mij dus volgende zaken af.

1) Bijna overal zie je 'Ski's incl. bindingen' en dat heeft dan 1 prijs. Nu vroeg ik me af of het type bindingen afhankelijk is van winkel tot winkel, waardoor een pakket van 400€ dus eigenlijk veel slechter kan zijn dan pakket 500€ terwijl het toch zelfde ski's zijn. Of is het type binding afhankelijk van het type ski?

2) Als ik ski's koop en pas later skibotten, met wat moet ik dan allemaal rekening houden. Of is het echt bijna verplicht om botten en ski's te samen te kopen?

Ik weet niet of het belang heeft, maar ik heb interesse in de ELAN SPEEDWAVE 10 With fusion bindingen. Iemand ervaring met die ski's, negatief/positief.

Alvast bedankt

mvg
 
Reacties op bovenstaand topic:
pum  02 Feb '09, 13:56
 
 
Als je iets wil kopen koop dan skibotten en pas later latten. Je gaat er veel meer plezier van hebben.
pum  02 Feb '09, 13:57
 
 
Als je iets wil kopen koop dan skibotten en pas later latten. Je gaat er veel meer plezier van hebben.
bullitt007  02 Feb '09, 14:03
 
 
met later bedoelde ik eerder een termijn van een dag tot een week, dus beide één van deze weken kopen. Maar ik lees soms dat mensen hun botten niet passen op de ski's, daarmee dat ik dat erbij vroeg.

mvg
dieter1080  02 Feb '09, 17:14
 
 
bindingen worden geplaatst in functie van de mm maat van je botten, eigen bindingen kunnen niet zo ver en gemakkelijk versteld worden als huurbindingen
in het algemeen zijn ze wat steviger en "rammelen" ze minden (snellere overdracht van bot op ski van bv kantenwissel) en zijn een pak lichter
dieter1080  02 Feb '09, 17:15
 
 
oh ja vergeet niet
botten zijn VEEL belangrijker dan ski's
bullitt007  03 Feb '09, 08:29
 
 
Maar als ik nu zie staan: Ski's merk X met bindingen 300€ en andere winkel zie ik Ski's merk X met bindingen 310€. Mag ik dan zeker zijn dat deze dezelfde bindingen hebben waardoor ik dan gewoon de goedkoopste pak, of kan er verschil zitten op de bindingen?

Want wie plaatst de bindingen op 'ski's met bindingen', is dat de leverancier (Elan, Fisher,...) of is dat de winkel (Sport City, Ski outlet,...)?
pum  03 Feb '09, 11:23
 
 
Moeilijk om op te antwoorden. Tegenwoordig zijn er vele merken die hun skis voorzien van bindingrails of iets dergelijke. Hierdoor ben je verplicht om hun bindingen te nemen, bij Elan is dit bv meestal Marker. Maar dit geld niet voor alle merken, denk dat je gewoon moet overleggen. Meestal is een compleet pakket wel iets goedkoper en ik heb hier persoonlijk nog geen problemen mee ondervonden.
matthias  03 Feb '09, 15:45
 
 
Er kan prijs verschil zitten tussen vertschillende winkels met exact dezelfde skis en bindingen, maar het kan ook dat op de goedkopere een lichtere binding gemonteerd staat (met een lichtere z-waarde(goedkoper)).
Dus moet je zowel binding als ski zelf goed bekijken eer je vergelijkt.
Je moet je ook de vraag stellen welke binding je zelf nodig hebt. Is het wel nodig dat je de zwaarste neemt, dit hangt er sterk vanaf voor welk doeleinde je de ski wil gebruiken.
Met de speedwave 10 heb ik nog niet geskiet maar 400 euro voor een paar is wel veel vind ik. ik heb al speedwaves 14 gezien voor 400 euro.(was wel het model van vorig jaar).

Zeker eerst botten kopen en dan maar skis.
Als je botten koopt zeker goed en veel passen en niet te overhaast kopen. Durf gerust eens meerdere winkels te bezoeken.

@pumm volgens mij staan elan skis nu standaard gemonteerd met tyrolia bindingen.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.