Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> SkiŽn >> freestyle ski lessen [ Zoek in het forum ]
jeroen  12 Feb '09, 17:15
 
 
Halo iedereen!

Ik ben 18jaar en ski al zo'n 15 weken. Maar mťťr en meer krijg ik de drang naar freestyle skiŽn. SkiŽrs door de lucht zien vliegen en vette tricks te zien doen lijkt me zo'n kick dat ik het zelf ook wel wil gaan proberen.
Echter ben ik wel nog een beginner in het freestyle skiŽn. Meer dan een 180į of effe de ski's in de lucht tikken is er tot dusver nog niet uitgekomen
Nu vroeg ik me af of het mogelijk was ergens in BelgiŽ freestyle skilessen te volgen. Dat moet niet elke week, een paar keer per maand zou al leuk zijn.
Ik las er al wat over op http://www.airborneski.be/
Heeft iemand van jullie hier ervaringen mee? Zoja de welke?

Alvast bedankt!
Jeroen
 
Reacties op bovenstaand topic:
niels  12 Feb '09, 22:18
 
 
Hey Jeroen,

Wat jij hier nu typt, typte ik min of meer ook anderhalf jaar geleden... Ik ski al jaren, maar ik stond op het punt is wat meer te doen dan alleen die verdomde pistes af te knallen. Ik wil springen, railen, jumpen, enzovoort.

Ik heb via Snownet.be Broeckie, Fritzz en Ward leren kennen en via ťťn van deze kerels ben ik bij Airborne binnen gesukkeld.

Airborne is een groep van mensen die ondertussen meer dan 15 riders telt, jong en oud (van 10 tot 35 jaar), begeleid en getraind door vooral Katrien Aerts, af en toe door Timo De Bondt en Niki Leemans.

Als je al een klein beetje thuis bent in het wereldje van de freestyleski dan hoor je hier de namen van de toppers in Belgie. Betere begeleiding is er mijn inziens niet aanwezig in ons laagland, en er is tot op heden ook nog geen andere Belgische vereniging / club die actief belgische jongeren begeleidt in het freestyleskiŽn.

Kort samengevat:
1. Er is niet veel keuze in Belgie
2. Je krijgt de beste begeleiding die er in BelgiŽ voorlopig voorhanden is
3. Je komt in een groep van mensen terecht waar je ongetwijfeld nog massa's plezier mee gaat beleven ;-)

Ik zit nu in men tweede jaar bij hen, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Elke zaterdag wordt er getraind, er zijn nooit verplichtingen, iedereen heeft zijn eigen " vrije stijl ".

Ook de buitenlandse stages zijn dik vet de max. Vorig jaar zijn we tijdens de kerstvakantie naar Hintertux geweest, onlangs hebben we de north face ski challenge in garmisch gedaan en binnen enkele weken zitten de gasten weer in Chamonix om later dit jaar tijdens pasen het seizoen te sluiten met het Belgische Kampioenschap.

Try it out, volledig vrijblijvend en kosteloos, aight?

Niels
Http://www.skisluts.be (Belgische online freeski community)
Http://www.airborneski.be (De Belgische freeski club)
pouckie  13 Feb '09, 11:40
 
 
de mannen van airborne zijn super!het hele gedoe word dan ook door onze polle goed bestuurd en begeleid!verder kan je door geen betere personen begeleid worden dan bij airborne(katrien,timo,niki,koentjen,..)zoals je ziet enkel toppers!
Het niveau van de groep daar is zeker verschillende maar iedereen helpt iedereen!en met mannen zoals dries,rembert,mitch,wouter,... is de sfeer altijd aanwezig!
dus als jonge gast van 18 die wilt leren freestylen zou ik u dit zeker aanraden!

grt the pouckie

Http://www.skisluts.be (Belgische online freeski community)
Http://www.airborneski.be (De Belgische freeski club)
gianni  13 Feb '09, 15:48
 
 
Zoals de Niels zegt de enige keuze en juiste keuze is airborne, ben zelf ook airborner en in het begin leer je echt veel bij dankzij de begleiding van de trainers. Ben in november begonnen met freestyle en ondertussen heb ik echt al veel bijgeleerd spins, flips, grabs, rails,... En het is echt ne super groep! Ge komt en ga wanneer ge wilt, geen verplichtingen. Niet twijfelen gewoon doen!

Mss tot op een training
koentjen  13 Feb '09, 22:00
 
 
gewoon eens meetrainen en gaan!!!
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.