Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Reizen >> La grave / La Meije [ Zoek in het forum ]
cookiemonster  07 Dec '05, 22:05
 
 
Hallo, mijn maat en ik zouden graag ergens in de maand maart een korte trip (weekend of midweek) willen doen naar La Grave / La Meije. We hebben beide een behoorlijk niveau (geschat tussen 7 en 8 ? moeilijk te zeggen van onszelf) en vinden het al jaren doodzonde dat snowcats of pistenbully's bestaan.
Dus maar onder de liften door en wat buiten piste maar zeker geen freeride-experten. We hebben gehoord dat La Grave echt iets voor ons zou zijn.
Eigenlijk hebben we iemand nodig om ons bij het handje te nemen ;-)
Zijn er goede tips ? Overnachtingen, ski-gidsen, waar huren we zo'n survival-set... Of beter misschien. Kunnen we meereizen met iemand ?

leeftijd 37 en 38 jaar


Groeten,

Cookiemonster
 
Reacties op bovenstaand topic:
linde_schryvers  07 Dec '05, 22:12
 
 
hey kijk eens wat lager daar staat al info. Ik had dezelfde vraag. Heb deze vragen ook gesteld op dutchsnow.nl en snowboard.nl ga eens kijken is wel wat reactie op.
Een gids is aan te raden. Wanneer je overnacht in les deux alpes geraak je er ook (skipas is daar geldig buiten het weekend) en alleen met goed weer.

groetjes
vince  08 Dec '05, 00:09
 
 
la grave/la meije is echt de moeite! freerider paradise. om je een idee te geven van wat er zoal mogelijk is, surf eens naar www.theskierslodge.com. een chalet die door belgen uitgebaat wordt deze winter (staan ook prijzen op). ik zou een gids alleszins aanraden.
stefke  08 Dec '05, 14:19
 
 
Persoonlijk:

Ik ben absoluut tegen skiŽn in La Grave/La Meije met de snowcats en bullys vanuit 2Alpes Ze beschadigen in hoge mate een superkostbaar stuk natuur. De Gletsjer van la Grave/la Meije en de Doigt de Dieu zijn voorbeelden van alpiene fauna en flora en een erg kostbare gletsjer. Bovendien strookt de mentaliteit van het grote (2Alpes) en la Grave (het kleine) helemaal niet. De veelvuldige klachten vanuit la Grave tegen het toerisme uit 2Alpes zijn hiervan het bewijs...
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.