Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Skin >> hulp nodig bij aankop van nieuwe ski's [ Zoek in het forum ]
jeroen  04 May '09, 21:54
 
 
Beste skiers,

Ik ski nu reeds 14 jaar en als cadeau voor mijn 18e verjaardag doen mijn ouders mij een paar ski's cadeau. Vl beter als een auto en al die zever als ge het mij vraagt
Maar aangezien het zeer brede assortiment in ski's zeker geen gemakkelijke keuze.
Ik ben op zoek naar een ski die mij in het funpark kan vooruit helpen maar waarmee ik ook goed buiten en op de piste mee kan skin. Dus geen extreme freestyle ski waarmee je geen bocht kan nemen off-piste.
Ik heb een voorkeur voor het merk Salomon omdat dat voor mij bekend staat als kwalitatief zeer goed en ook op het vlak van duurzaamheid.
Nu heb ik de afgelopen tijd ook al vaak ski's van Armada gezien en vroeg ik me af of iemand daar van jullie ervaring mee heeft? Ik heb eerlijk gezegd een beetje schrik om ski's van dit merk te kopen omdat het precies nog niet zo'n grote naam is en misschien daardoor ook niet zo goed?!

Maar genoeg gezeverd! Het voornaamste voor mij is dus dat het een freestyle ski is waarmee ik ook zowel op als off-piste goed mijn bochten kan nemen!
Alvast bedankt voor je tijd,

Mvg Jeroen
 
Reacties op bovenstaand topic:
dieter1080  04 May '09, 22:47
 
 
armada (winkel: www.soulsurfing.be) is binnen het freestyle wereldje een grote naam zenne en in het algemeen zijn freestyle latten ook al wat breder onder de voet dan een "gewone" ski dus voor off piste een bocht is dat geen probleem
kijk eens op www.sport-conrad.be (heel goede en goedkope winkel (modellen van vorig jaar enz) ma enkel via internet te bestellen of je moest naat duitsland willen gaan)
veel plezier
gorex  05 May '09, 12:38
 
 
De salomon "Suspect" en "Dumont" waren goei modellekes vorig jaar. Beide zijn 86 onder de voet wat goed is voor piste en aangenaam voor diepsneeuw. Natuurlijk is het toffer als ze nog breder zijn in den diepsneeuw ma dan ga ja inboeten kwa piste plezier. Eigenlijk zijn dat goede latjes tussen in. In het park kan je er alles mee doen wat je wilt en buiten pist ook dus ervoor gaan...
koentjen  05 May '09, 13:07
 
 
Ik ski nu meer dan een jaar op Armada en ben er echt wel supercontent van!! Ski's zijn heel duurzaam ( voral de kanten zijn heel sterk voor rails) en er zit heel veel pop in!!

op www.armadaskis.com vind je meer info over de verschillende modellen. Als ik jouw info lees zou ik eventueel voor een ARV gaan... een lat tussen freestyle en freeride
Eigenlijk is het tegenwoordig nog beter om direct 2 paar aan te schaffen... 1 echte parkski en 1 fatski voor in poeier!!
Je kan altijd proberen om je ouders te overtuigen :-)
pouckie  05 May '09, 17:44
 
 
als ik mag kiezen is het tussen amplid(http://www.amplid.com) of majesty! super vette latten en zeker iets uniek!! mer ja de keuze is groot he
niels  05 May '09, 21:58
 
 
My advice: koopt u AR6 latten van Armada, ne goeie mix tussen park + pow en ge kunt er ook op de piste mee sjassen.

Waar ? www.soulsurfing.be ; persoonlijke service van Bart !

Succes en laat weten hoe het was h.
wakko  07 May '09, 00:07
 
 
Het beste is natuurlijk om wat latten te proberen testen. Meestal zijn er begin volgend seizoen wel terug een paar tests met de nieuwe latten van volgende seizoen. Valt dan wel duurder uit dan nu skis kopen. De meeste marken hebben de dag van vandaag wel een goede duurzaamheid juist op vlak van topsheet durft het wel eens fout lopen.

Een aanrader is de wintersportgids, of andere gids te kopen waar er skitests instaan. Veelal kan je hierin al een deftiger beeld krijgen van een bepaalde ski. Op www.skipass.com staan er heel veel skis die getest zijn.

Een aanrader van dit seizoen blijkt blijkbaar het Jon Olson pro model te zijn. Pouckie heeft deze gehad als ik mij niet vergis.


P.S. voor de rest grappig dat iedereen de merken of shops noemt die hem ondersteunt, wat wel logisch is maar grappig als je er bij stilstaat.
pouckie  07 May '09, 00:15
 
 
ik heb mijn JO Pro nog altijd,ja tzijn schatten!ja iedereen moet zijn sponsors wat steunen he!

maar ook vooral wa testen, en niet vergeten www.amplid.com!!!
nicolas  07 May '09, 11:02
 
 
HAHA dudes !! Het ligt er wat zwaar op z!

Vergeet zeker DYNASTAR ski's niet ! ;-)
Echt DYNASTAR!! is de maks

En als je kledij zoekt is peak performance het idaele merk! Electric heeft echt de vetste goggles vind ik eigenlijk en Bern heeft wel coole en goede helmkes!

Met Flowtrack kan je naar het schijnt ook zeer goed op reis gaan ...

En als je echt voor de steeze wilt gaan zijn de bananen van chicita echt wel dope !!

PS: Take OFF is wel nog deftig filmke (www.takeoffblog.com) ;-)
pouckie  07 May '09, 12:00
 
 
aja vergeet zeker Janssens sport in Deurne niet!kan al de skimateriaal geven dat je zoekt!
hela als we goed kijken,er zijn toch nog veel mensen die materiaal krijgen!de skiwereld krijgt nen goede duw door al die mensen die zo goed zijn om ons te helpen!!
en Take Off is "de film" in Snowbase(de skihal in Terneuzen!!)

ok en is onze jeroen nu geholpen???
grt the pouckie
niels  07 May '09, 13:03
 
 
LEVE DE OBJECTIVITEIT :-D
2ski4fun  07 May '09, 16:06
 
 
Jeroen,

Je kan misschien toch beter nen auto vragen volgens mij
nicolas  10 May '09, 15:42
 
 
Neen ma gasten.. Nu zonder zever:
Je zou eigenlijk de WintersportGids moeten checken. Daar staan de freestyle latten allemaal naast elkaar, getest op hun eigenschappen in de verschillende domeinen.
Want uiteindelijk is het voor iedereen een beetje verschillend welke ski je het beste ligt. Net zoals er ook niet 1 ideale auto bestaat maar het afhangt van wat je nodig hebt. Op die manier kan je dan gewoon voor jezelf uitmaken wat je het beste ligt...

veel succes met je zoektocht!

fritzz  10 May '09, 15:54
 
 
ik zou mijn vraag herhalen op www.skisluts.be als ze u daar niet kunnen helpen weet ik het ook niet :p
dus op www.skisluts.be

groeten :p
dieter1080  10 May '09, 16:14
 
 
dus voor de zekerheid en de objectiviteit :
www.skisluts.be
frodo  16 May '09, 16:21
 
 
Heb er nog niet mee geskied, maar in frankrijk ben ik gaan skien met een paar locals van de skishop die hadden centraal gemonteerde obesethed en hellbent van k2, zowel offpiste als in het park waren ze ongelooflijk, zelfs de hellbent!
zal natuurlijk grotendeels aant manneke gelegen hebben, maar toch!
kheb de obsethed ook eens geprobeerd en die was echt zalig!
ikzelf ski op een scott p4, redelijk naar achter gemonteerd, om rechtdoor te skien off piste een droom, maar voor int park net iets te sloom en zwaar
jeroen  19 May '09, 21:36
 
 
thx voor de vele reacties! ben het forum beetje uit het oog verloren maar ik zal eens wat opzoekwerk doen op de sites die jullie gegeven hebbe en ik laat wel iets weten als ik een keuze gemaakt heb of nog met een vraag zit!
Zo had ik eigenlijk nog wel een klein vraagje, had onlangs in een movie echt wel vette ski's van salomon gezien waar bij de onderkant volledig zwart was met dan in witte leters SALOMON. Iemand die toevallig weet hoe dat model noemt?

Groeten jeroen!
frodo  19 May '09, 22:30
 
 
http://www.skixpress.de/catalog/images/salomon_teneighty_foil_07.jpg

oftewel den teneighty thruster, of nog wa van die oudere salomons, de coolste base voor de moment zijn toch wel de bent chetlers:
http://media.nscdn.com/uploads/cache/images/1231742407-727784-270x360-SDC10178.jpg

-> veel succes ermee, probeer zoveel mogelijk uit en luister naar andere mensen, wat die over hun skis zeggen; wat goed is, wat beter kan enzo
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.