Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> ski voor beginner freestyle [ Zoek in het forum ]
fuz  20 Sep '09, 21:41
 
 
Hallo,

Ik ski al een aantal jaren en ben tot nu toe 100% pisteskier geweest. Ik ski nu op Head XRC1100 skis, lekker zwaar en een goede voor op snelheid en korte draai (naar mijn gevoel)...

Echter af en toe wil ik uit interesse eens door een snowpark skien en nu dit jaar zou ik dat meer en meer willen doen. In eerste instantie leren springen en achteruit skien etc. Als het even kan, zou ik met de nieuwe skis ook in losse sneeuw willen skien. De bedoeling is niet dat die nieuwe skis de huidige moeten vervangen, als dat wel zou kunnen, dan des te beter natuurlijk.

Heeft iemand suggesties, of hints voor review sites of test dagen etc? Alle info welkom...
 
Reacties op bovenstaand topic:
fuz  20 Sep '09, 21:42
 
 
oja , moest het van belang zijn voor bepaalde skis: ik ben 1m87 en weeg tss 80-85 kg
fuz  20 Sep '09, 23:15
 
 
Ik ben zelf aan't surfen geweest en de skis die de beste beschrijvingen hebben zijn voor mij volkl bridge en armada arv. Ander suggesties uiteraard welkom =)
niels  20 Sep '09, 23:22
 
 
In BelgiŽ is er momenteel 1 freestyle skiteam, namelijk AIRBORNE. Alle informatie is terug te vinden op hun website http://www.airborneski.be .

Het team bestaat uit jong en oud, beginners en echte talenten. Je krijgt training van de beste freestyle skiŽrs van het land (timo de bondt, katrien aerts, ...) en er zijn zelfs buitenlandse stages tegen heel betaalbare prijzen.

Ik zou vrijblijvend een keer mee gaan trainen (buiten de piste toegang is dat volledig gratis) en dat gebeurt tweemaal per week in Snowvalley Peer.

Verder kan je veel interessante artikels/video-edits/allerhande freeski/freeride gerelateerde informatie terugvinden op http://www.skisluts.be

Ik verkoop trouwens met freestyle latten + botten. Beide 1 seizoen gebruikt, in zeer goede staat, en perfect voor iemand die aan freestyle gaat beginnen.
Lengte : 176 cm
Merk ski: Movement Joystick
Botmaat: 26,5 (= 43 voetmaat)

If you need more info -> niels@skisluts.be
niels  20 Sep '09, 23:23
 
 
Oja; voor 250 EUR heb je de ski's + botten.
fuz  20 Sep '09, 23:41
 
 
misschien doe ik dat wel eens ja, eens mee komen op zo'n training. Ik dacht ook al eens in Terneuzen naar het armadafreestyle project te gaan.

over de armada joysticks vind ik zeer weinig informatie .. ze zijn ook niet meer in hun gamma te vinden
niels  20 Sep '09, 23:59
 
 
Laat me weten wanneer je naar een airborne training komt, dan ben ik erbij met de latten + botten en dan kan je ze al eens testen. Dat gaat je ook beter bevallen in het park..
koentjen  22 Sep '09, 07:26
 
 
hey Fuz,

Zoals Niels zegt, train eens mee met airborne of kom naar het armadafreeskiproject.... ik ga helpen met coachen in terneuzen, dus ik kan je altijd een handje helpen!!

Is vrij normaal dat je niets vindt ivm de armada joystick... tis namelijk movement joystick en dus geen armadaski...
grtz
fuz  22 Sep '09, 10:01
 
 
oops
fuz  25 Oct '09, 13:33
 
 
niels  25 Oct '09, 13:42
 
 
lat is verkocht trouwens, lkheb nog wel botten
fuz  25 Oct '09, 13:49
 
 
Huh das raar, ik zie niks van mijn vorige post... Ik wou dus zeggen dat ik voor de Armada ARV 09/10 ben gegaan, met Peak 12 bindings erop.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.