Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
trekkie  07 Feb '06, 00:09
 
 
Wij zouden deze zomer willen gaan skieen.Mijn oog is gevallen op obergurgl. Das niet ver van Sölden en ik denk dat dat toch een van de topgebieden is in de zomer.Heeft er iemand ervaring met zomerskieen en in het bijzonder in Sölden?
 
Reacties op bovenstaand topic:
masterb  10 Feb '06, 13:22
 
 
Hi,

Ik ben al enkele keren gaan skiën in de zomer. Ik ben altijd in Tux geweest. Het grote voordeel van Tux is zijn hellingsgraad. Deze is voor een gletscher heel steil. Zeker ivg met Rettenbach en Tiefenbachgletscher van Sölden. Ik weet zelfs niet of je in Gurgl kan skiën in de zomer. In Tux zijn de liften overigens de ganse dag open al is de voormiddag (vanaf 8u15) echt wel veel beter dan de namiddag. Je kan overigens een ganse week volpension een top slalomstage (atomic/Hugo Nindl) doen in Tux voor +-500 EUR.
trekkie  10 Feb '06, 21:34
 
 
Thanks.
Is de tuxergletscher groter als sölden qua aantal km pistes.Heeft er al iemand in Trafoi gaan skiien?
Naar het schijnt gaat die gletscher enkel in de zomer open.
masterb  13 Feb '06, 13:59
 
 
In de zomer denk ik van wel ja. Hangt er ook een beetje van af hoe warm het is en wanneer inde zomer dat je gaat. DE twee Olperer liften in Tux worden na een tijd gesloten. Die gletscher in Trafoi ken ik niet maar je moet goed kijken wat voor liften er zijn. Meestal op een gletscher zijn het ankerliften. Zowel in Tux als in Sölden kan je alles bereiken met de hulp van zetel/eikes liften. Is toch niet onbelangrijk vind ik.
En mispakt u echt niet aan die hellingsgraad. Ik weet niet wat je gaat doen die zomer maar een slalom steken op de gletscher in Stubai is maar slappe kost in vgl met Tux.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.