Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> Salomon Threat [ Zoek in het forum ]
crashtestdummy  03 Jan '11, 14:10
 
 
Halo, ik zoek een goede allround ski waarmee ik zowel off-piste als op de piste (en liefst nog wat mee kan carven) uit de voeten kan. Nog een extra vereiste is dat ik liefst een twintip ski heb.
Nu heb ik mijn oog op de Salomon Threat laten vallen, heeft er iemand hier ervaring met deze ski? Wat zijn de positieve en negatieve dingen aan deze ski?


Mvg,
Niels

p.s: Ik zou de ski in maat 171cm kopen,side cut is dan 122-85-112 met een radius van 18.5 meter.
 
Reacties op bovenstaand topic:
dieter1080  03 Jan '11, 17:51
 
 
hoe groot ben je zelf?
heb je liefst een stijve ski of een soepele?
budget?
want mijns inzien ben je misschien goedkoper af met een ander merk
crashtestdummy  03 Jan '11, 19:26
 
 
Ik ben zelf ongeveer 1.75 meter.
Budget? Liefst zo goedkoop mogelijk
Deze skis kan ik goedkoper krijgen omdat ik ze eerst kan huren en daarna kan beslissen of ik ze koop, waarna de huurprijs van de winkelprijs wordt afgetrokken. En aangezien iemand anders die huurprijs voor mij betaalt is dit voor mij een korting van >100 euro.
Ik heb graag een soepele ski, maar ik ski ook veel op de piste dus is het niet erg als de ski een beetje stijf is.
dieter1080  03 Jan '11, 20:32
 
 
als je ze eerst kan testen staat er waarschijnlijk een huurbinding op die je gemakkelijk en veel kan verplaatsen.
Je wilt een twintip dus ik verwacht dan dat je er toch wel eens een trick of 2 wil wagen en dan wil je echt geen huurbinding (allee ik toch niet )
denk er eerst eens over na wat je wilt dat de ski echt goed kan, geen enkele ski kan overal goed presteren. Een weldoordachte keuze kan je veel kosten besparen
je zegt dat je graag een soepele lat hebt maar dat ze toch stijf mag zijn. dat is een beetje zeggen ik wil een 4x4 maar ik wil er ook mee francorchamps op

wil je een ski om mee te cruisen, poeier skiŽn, freestyle tricks?
en hoe goed ski je?
wat wil je max uitgeven?
crashtestdummy  03 Jan '11, 22:11
 
 
Ik weet dat wat ik vraag eigenlijk onbestaande is, want ik wil eigenlijk een twintip die zowel kan carven als naast de piste en in het funpark goed is
Mijn niveau is redelijk goed op de pistes, maar ik wil mij een beetje meer beginnen toeleggen op het off-piste skien. Ook wil ik wat meer in het funpark tricks gaan proberen, omdat ik hier nog niet goed in ben.

Ik wil dus een erg veelzijdige ski en volgens mij voldoet de threat aan de meeste van mijn criteria. Ik weet dat ik op bepaalde punten ga moeten inboeten (zoals bv. stijfheid) maar ik wil een zo goed mogelijk compromis bereiken tussen deze eigenschappen.

Ik zou graag niet meer dan 600euro voor skis en botten samen willen uitgeven.
dieter1080  04 Jan '11, 16:03
 
 
kijk eens op de webshop van sport conrad, voor een 200Ä heb je al een mooie lat, wel niet top of the bill, maar zeker voldoende voor wat je vraagt. Als je een lat neemt met 80mm of meer onder de voet en je neemt hem niet te klein (niet kleiner dan lichaamslengt) kan je er ook mee in de poeier uit de voeten. Je hebt dan misschien budget over voor een lat die wel presteerd op de piste.
Freestyle latten kan je wat groter nemen dan andere aangezien je ze meestal toch center laat monteren, dan staat je binding in het midden en verlies je wat tip
crashtestdummy  04 Jan '11, 16:55
 
 
Ok, bedankt voor het advies. Zal er nog eens over nadenken
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.