Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Uitrusting >> Onderhoud van Ski en Snowboards [ Zoek in het forum ]
xeno-sports  07 Feb '06, 12:59
 
 
We bieden u op de nieuwste computergestuurde robot in de benelux een unieke service aan;

• Slijpen, waxen, drogen en polieren met precisie en echt haarfijn resultaat
• Herstellen van ondiepe en diepe krassen
• Belagdelen vervangen bij grote beschadigingen
• Nieuw profiel in het belag aanbrengen voor betere wax opname
• Staalkanten slijpen op hoeken van 90 tot 87 graden
• Nazicht van de bindingen
• Materiaal binnenbrengen kan na telefonische afspraak tussen 7 en 23 uur
• Indien gewenst halen wij tegen een kleine meerprijs uw materiaal bij u thuis op en leveren het terug af op het afgesproken tijdstip. (*)

Xeno-sports biedt een super service aan een correcte prijs

snel, dicht bij huis en wanneer het ú past!

Bel voor een afspraak of meer informatie op 0473/260 679

Wij staan tot uw dienst wanneer het u best past...

 
Reacties op bovenstaand topic:
mogulgertje  07 Feb '06, 19:08
 
 
Philip,
Dit forum is niet opgezet om aan shops de mogelijkheid te bieden om reclame te maken voor hun verkoop.
De site heeft momenteel geen commerciel karakter en dit wil ik voorlopig houden zo !!!
Groeten
Gert
mogulgertje  07 Feb '06, 19:08
 
 
Ik heb dus de andere anoucekes gewoonweg verwijderd...
ploushke  07 Feb '06, 23:57
 
 
Weet ge mensen, zo'n onderhoud doe je beter zelf als je zeker wil zijn dat je ski's lang leven. Met computers weet je nooit, handarbeid is gewoon het beste => Vooral de reclame dus niet lezen! :p
Greetzzz...
Sophie
xeno-sports  09 Feb '06, 19:36
 
 
Beste Sophie,

Ik lees reeds geruime tijd met veel belangstelling deze fora, ik ben het met sommige dingen eens, maar vind toch dat men de bal soms ook wel eens mis slaat.

Neem nu even jou opmerking ivm zelf onderhoud doen, ik ben het daar deels mee eens. Je kan inderdaad de “kleine” werkzaamheden zoals waxen, kleine gleufjes tijdelijk opvullen en wat kanten “bij”-slijpen. Maar meer ook niet, het zal je zeker helpen als je op vakantie bent en snel even de wax wil vernieuwen of een braam wegwerken. Ik heb het over het degelijke onderhoud niet de quick-fix op vakantie.

Ik ga niet in grote technische diepgang treden, dit is ook niet de bedoeling, maar wat ik echter heel sterk in twijfel trek is het volgende, zoals jij waarschijnlijk wel weet is een gelijkmatige druk uitoefenen op de oppervlakte van het belag belangrijk, de afname van materiaal (lees: belag en kant) dient minimaal te zijn, ik durf niet te zeggen dat ik dat met de hand kan over de hele lengte van ski of snowboard, jij wel ??

Ik weet dat het voor een snowboard (gelet op de vaak bolle vorm ter hoogte van de binding) het zelfs onbegonnen werk is. Het volledig pas en evenredig vlakslijpen kan je niet met de hand. Ook niet met de hand over een slijprol, daarvan heb ik mooi bewijs staan van een klant die bij de “handwerk specialist” zijn ski heeft mogen weggooien nadat deze “even” te lang op de rol was blijven hangen…..

Voor de kantentuning kan je in de handel veel leuke tools kopen, ja ik heb ze ook geprobeerd, maar stel toch vast dat dit slechts grof werk toe laat, weeral omdat er geen constante druk mogelijk is over de ganse lengte. De afwerking is belangrijk, de kant die zelfs met de twee of drie typen vijlen (incluis de diamantvijl) is gedaan oogt inderdaad niet slecht, maar de juiste hoek (zelfs met tool) is nooit echt zuiver.

Verder stel ik de vraag hoe jij een nieuw en vooral gelijkmatig profiel in het belag gaat aanbrengen met de hand. Dit en nog enkele andere elementen, zoals type wax, soorten profiel en toepassing zijn heel belangrijk bij een lange levensduur van ski en snowboard.
Praat eens met Gert (eigenaar van deze overigens toffe site) over de kennis die vereist is en volg eens een cursus, bij een fabrikant van machines, daar is het toch even schrikken wat er met de hand kan fout gaan en wat het kost om degelijke handwerkers hun fouten te corrigeren. Dit draagt niet bij tot de levensduur.

Je opmerking dat computers niet te betrouwen zijn, is enigszins aanmatigend, weet dit, de computer voert alleen maar uit wat de mens erin stopt.

Ik ben begonnen met een dienst aan te bieden omdat ik ook heb ervaren hoe het is om verkeerd geslepen of gewaxte ski’s terug te krijgen van de zogezegde “wintersportspecialisten” verder noem ik geen namen.

Als laatste nodig ik je graag persoonlijk uit om met mij naar de machine te gaan kijken, en dan mag je een oordeel vellen. Als je 1 klant vind die bij mij niet goed is geholpen mag je altijd je ski’s of snowboard gratis een heel seizoen laten onderhouden. De rit en het drankje bied ik je ook aan.

Ik sta voor kwaliteit en duurzaamheid, niet voor de snelle verkoop !

Met sportieve groeten
Philippe Smets
Zaakvoerder Xeno-Sports
mogulgertje  10 Feb '06, 10:39
 
 
Ik ben ook akoord met Philippe dat je inderdaad niet alles zelf kan.

Voor alle verspaning (lees bewerken van belag en zijkanten) ga je op een bepaald moment toch even bij een gespecialiseerde shop moeten langsgaan.
Mijn wedstrijdski's kregen per seizoen een onderhoudsbeurt of 4. (Lees vlak slijpen, belagstructuur zetten, zijkanten terug mooi recht zetten (87°). De afwerking deed ik zelf manueel.
Het waxen is iets wat mij betreft dat beter met de hand gebeurd omdat je dan een specifieke waxkeuze kan maken.

Ik zal tegen volgende winter een artikel schrijven over onderhoud van ski&snowboard materiaal.
Philippe, ik spring binnenkort wel is binnen, dan kunnen we is foto's nemen van het gedeelte "Waarvoor moet ik bij gespecialiseerde shop zijn"

grtz
Gert
ploushke  11 Feb '06, 20:49
 
 
Elaba,

gwn men bericht nagelaten omdat oa. mogulgertje liever geen reclame op dit forum wil.

Heb ook zelf men structuur van men skis laten doen op gespecialiseerd materiaal (computer) in Frankrijk dus weet dat dat af en toe nodig is.
Maar als ze hier geen reclame willen, maak die dan ook niet of mss is de webmaster ondertussen al op zijn idee teruggekomen...

Ik moet wel zeggen dat ik al slechte ervaringen heb gehad met mijn skis te laten doen. Mijn zool van men ski is zwaar beschadigd geraakt en daar kon ik echt niet mee lachen, maar bon... Laat het nu zo zijn...

Moek nu zeggen dat iedereen moet binnenspringen bij u???

Greetzzz...
Sophie
xeno-sports  17 Feb '06, 11:17
 
 
DAg Sophie,

Neen ik verwcht niet dat iedereen bij mij "binnenspringt"....
Ik wilde alleen maar duidelijk maken aan iedereen dat wat ik biedt de duurzaamheid en de levensduur overstijgt dan wanneer je langs de "skiboer op de hoek" om even een Hollandse term te gebruiken, langsgaat.

Ik vind het spijtig dat jij ook de nare ervaring hebt gehad met je ski's te laten "tunen". Dat is nu precies de reden dat ik lang heb gezocht om een juiste oplossing te vinden, waar ik als monitor en skier zelf kan mee leven. En ik kan je zeggen dat mensen die mij kennen, ik alleen met het beste resultaat tevreden ben. Noem het koppig, Gert kent mij toevallig ook nog van op een vroeger bedrijf.

Als je nu nog eens je ski of board wil laten onderhouden, doe me 1 lol en breng het eens bij mij binnen, ik doe het 1 keer voor halve prijs, ben je niet tevreden dan betaal ik je terug, deal ??

De reklame heb ik liever van mond/oor dan van ellelage advertenties, hoewel ik totgeef dat ik ook een beetje reklame moet maken om bekend te worden nietwaar.

Gert, Ik spreek graag af en we trekken een halve dag uit om naar de plaats te gaan waar de machine staat. Foto's kan ik je al sturen als je wil en een kort filmpje ook. Ik ben bezig met foto's voor en na te nemen om het veschil ook aan te tonen.

Sportieve groeten
Philippe
ploushke  17 Feb '06, 16:45
 
 
Langskomen om men ski's te laten doen kan ik niet, daar men drie paar al uitvoerig behandeld zijn. Heb er wedstrijdstructuur laten opzetten (in Frankrijk op wsl gelijknamig machine dan het jouwe) en ben nu blij dat ze eindelijk in orde zijn. Ik wou wel nog even meedelen dat het perfect mogelijk is grote putten in de ski's zelf te vullen en gelijkmatig met de hand te slijpen. Maar ja, dat vraagt tijd en mensen willen nou eenmaal de makkelijkheid en jij speelt dus op hen in (zo hoort et ook als commerçant)
Alé ma bon, greetzzz...
Sophie
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.