Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Kunstskipistes >> Snowworld Landgraaf [ Zoek in het forum ]
alpcam  26 Nov '03, 16:48
 
 
Twee weken geleden de nieuwe piste in Landgraaf gaan testen met enkele vrienden vanop skipass.com. Ik verwachtte het ergste, maar 'k was aangenaam verrast! Groot genoeg (2x 500m + 6plaaststoellift + enkele sleepliften), goede sneeuw, toffe sfeer, niet tť druk, ... net echt ... ze hebben zelfs stenen op de piste!

De weken daarvoor was ik drie dagen gaan lesgeven in SnowValley (Peer), en niet lang daarvoor was ik in Komen (Ice Mountain). Vorig jaar enkele keren in SnowValley Gent gaan skiŽn en ťťn keer in Snowworld Zoetermeer.

Maw: heb al redelijk wat uitgeprobeerd, en SnowWorld Landgraaf is echt wel't beste en 't enige dat echt de moeite loont. (Peer enigzins ook voor beginnelingen of lesgevers)
 
Reacties op bovenstaand topic:
wakko  06 Dec '03, 19:49
 
 
Ik moe zeggen kwa funpark is peer toch beste in BelgiŽ. En zijn ook redelijk wat nederlanders die zeggen dat park van peer echt wel vet is.
minimaxke  16 Dec '03, 10:56
 
 
Op 09/12 ben ik met een skicopain naar Landgraaf geweest. De 2e piste zorgt voor wat meer afwisseling tov vroeger. De stoeltjeslift was jammer genoeg in onderhoud ... We hebben deze keer een halve dagkaart genomen. 4 uur skiŽn is perfect, de tijd stopt zelfs wanneer je iets gaat drinken of eten.
Toegegeven, de sneeuw heeft wat weg van suiker en de piste is erg vlak, maar als opwarmertje is het toch veel leuker dan een skipartijtje op de borstelpiste van Anderlecht, waar ik dichtbij woon. Als je skiet met zicht op de Brusselse ring,op een Cora en op een koeltoren is het Anton-aus-Tirol-gevoel toch wel ver te zoeken.
mcdaddy  04 Jan '04, 12:22
 
 
Ik ben al enkele keren in Landgraaf geweest en telkens zeggen we dat we nooit meer gaan.
Ik ben afgelopen zaterdag nog geweest en deze keer was de sneeuw wel redelijk goed.

Maar van de andere kant ben ik op 1 uur tijd maar 4 keer naar beneden kunnen gaan. De reden daarvan was de lange wachtijd aan de liften.

Het grote probleem van de kwaliteit van de sneeuw in Landgraaf is, dat er geen vloer is. De sneeuw ligt volledig op de grond van de berg. Deze grond warmt in de zomer op zodat de sneeuw wat pappiger wordt. In de winter is dit natuurlijk anders.

In Snowvalley is gewoon de beste sneeuw. Enkel jammer dat de piste wat korter is. Het funpark in Peer is zeer sjiek.

Daarentegen vind ik de half pipe in landgraaf de max.

Geef mij toch maar SnowValley, dat een stuk korter is, maar waar ik op een uur 15 tot 20 keer naar beneden kan op een uur, dan Snowworld wat iets langer is, en waar ik maar max 4 keer naar beneden kan. En als het wat minder druk is, misschien 7 keer.
wiske  08 Jan '04, 13:03
 
 
Peer is buiten gewoon fantastic buite die speciaal da u expres omver snowen. das minder natuurlijk. Zaterdag ga ik nog eens op Anderlecht snowboarden te hopen ni te veel wint en ni te veel volk. Bah het uit zicht op de cora en de ring ziede ni zo echt zoals die andere het hier zij eerder zicht op groen van het voetbalveld wat verder op. is wel tof nog in anderlecht juist wat minder als je nieuwe dingen uitprobeert dat het vallen pijnlijker is dan in peer.
alpcam  23 Jan '04, 18:27
 
 
Yup, idd, Peer is wellicht't beste als het op funpark neerkomt! De sneeuw is er ook veel beter dan in Landgraaf (en zeker dan in Ice Mountain; dat is pas slechte sneeuw!!) Maar Landgraaf is toch wel veel groter dan alle anderen in BelgiŽ. Ik begrijp echt niet hoe het mogelijk is om maar 4 afdalingen te doen in een uur ... kan ik echt niet geloven!

Je moet maar eens de zaterdagavond of zondagavond gaan, dan is het minder duur en is er minder volk. Van 20.00 tot 23.00 (zaterdag) en van 20.00 tot 00.00 (zondag)
raven  03 Mar '04, 13:33
 
 
Ik zie hier iedereen bezig over pistes met kunstsneeuw. Heeft er soms iemand ook ervaring met een piste waar een rollende mat ligt. Ik ben daar 1 maal gaan op skieŽn en ik vond het alles behalve goed. Ligt dat gewoon aan mij of zijn er nog mensen die deze mening delen.

Thx Raven
mcdaddy  03 Oct '04, 12:59
 
 
Alpcam,

Wij gaan nu elke vrijdag naar Landgraaf. MAar ge doet echt maar de helft van afdalingen als in Peer. Toen was het echt schandalig, want ge stond telkens al 5 minuten aan te schuiven aan de lift en ge zit er minstens 5 minuten op eer ge boven zijt.

Die stoeltjeslift in Landgraaf is gewoon weg supertraag.

Al twee weekenden achter elkaar dat maar 1 vand e 2 pistes open is. Dit omdat er dees weekend wedstrijd was. Spijtig dat ge dan toch de volle pot moet betalen.
alpcam  16 Oct '04, 16:53
 
 
mcdaddy > Heb dit al meer dan eens gehoord, maar zelf nog nooit meegemaakt. File voor de lift? Echt nog nooit meegemaat, maar ja, dan heb ik veel geluk tot nu toe!

Dat van die gesloten piste, dat is inderdaad schandalig, heb ik ook al enkele keren meegemaakt. En dan vermelden ze het niet eens altijd op de website, want dan zou je het op voorhand kunnen weten! En dan nog de volle pot betalen ... Tja, heb ook al verschillende keren zitten schreeuwen aan die kassa! Tevergeefs.

Desondanks ga ik er nog graag naar toe, omdat het een andere sfeer heeft dan de andere indoorpistes. Maar ieder zijn mening!
skiingman  18 Oct '04, 19:09
 
 
Ik ga regelmatig naar Landgraaf, laatste keer was midden september op een vrijdagavond. Op vrijdag kan je van 21 - 24u skien voor de prijs van 1u wat altijd wel leuk is. Helaas is de kwaliteit van de sneeuw dan bijzonder slecht en die stoeltjeslift is idd supertraag! Toen we er in september waren was er nog niet zoveel volk op de piste, ik schat +/- 50 a 60 man.. Wachttijden waren er dus niet, misschien is het in hartje winter veel erger?
Landgraaf is tof owv de langere pistes maar qua gezelligheid heeft SnowValley Peer toch een lengte voorsprong bij mij
dieter1080  25 Jan '05, 12:54
 
 
waarom dat iedereen het funpark van peer beter vindt snap ik niet...

Peer wordt bijna niet onderhouden en dat merk je goed aan de landing...

Landgraaf is altijd goed geshaped en de kickers dat daar staan zijn veel beter gemaakt. Vooral de grote big air is supervet.
drieske  01 May '05, 18:43
 
 
ik ben ook in landgraaf gaan skiŽn en ik dacht dat het honderd keer beter als peer ging zijn maar niets is minder waar snowworld landgraaf is echt teleurstellend de sneeuwkwaliteit was om teen het was precies of er 10 centimeter sneeuw lag en dat je dan al op de beton zat te skiŽn de zetellift gaat supertraag slaapverwekkend traag zelfs en die piste kunt ge eigenlijk vergelijken met een groene piste in oostenrijk peer is veel stijler
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.